Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin öğrencileriyle birlikte Ü sküdür`da Rüyadan Dünyalar serlevhalı mozaik sergisiyle sanatseverlere merhaba` diyor.
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi`nde 5 Kasım Cuma günü açılışı Ü sküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Ü sküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek`in ve sanatseverlerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen sergide Sanatkâr Ezengin`in ve 32 öğrencisinin son dönemde ürettikleri mozaik eserleri sanatseverlere 'merhaba' diyor.
Taş, toprak ve cam;
Meyçem Usta`ya  göre binlerce yıldan beri saraylara, mabetlere ve daha birçok önemli yapıya görkem, sıcaklık, özgün bir üslup kazandıran mozaiğin ana malzemesi doğanın koynunda saklı taş, toprak ve cam. 
Evet, taş, toprak ve cam, sabır, emek ve ustalıkla buluştuğunda biiznillah birbirinden âlâ keyfiyeti haiz mozaik eserleri neş`et edecektir. Topraktan gelerek belli bir ahenk içinde yan yana dizilerek Meyçem Ezengin`in ve öğrencilerinin hünerli ellerinde ateşle imtihanını başarıyla vererek yeni formlar kazanan mozaikler, ilk günkü kadar canlı ve kalıcı bir malzeme olması nedeniyle dünkü zamanda olduğu gibi bugünde de her zaman büyük ilgi görüyor. 
Meyçem Özengin`in ve her biri usta` denilmeye sezâ öğrencilerinin topak camla yapılan eserlerine dikkatlice bakarken sanatkârın âvâzına kulak veriyoruz: 'Mozaik, bir imgeyi iki boyutlu olarak betimlemesi bakımından resim sanatıyla benzerlikler gösterir. Fakat mozaiği resimden farklı kılan, sanatçıları da, sanatseverleri de büyüleyen başka bir üstünlük söz konusu. O da sanatın zamanı donduran ışıltısı. Mozaikler resmin aksine zamanın yıpratıcı, yok edici etkisine yenik düşmez, solmaz, bozulmaz.' 
Mozaik ustası Meyçem Ezengin nezdinde İnsanın olduğu her yerde sanat da vardır. Geçmiş dönemler incelendiğinde insanoğlunun ortaya çıkışı ile birlikte sanat eserleri de varlığını göstermeye başlamıştır. Bu durum, insanın herhangi bir araçla kendini ortaya koymak istemesinden kaynaklanır. Çünkü sanat, insanın duygu ve düşüncelerini herhangi bir araçyoluyla bir şekle yansıtabilmesidir. Sanat sadece bireysel olarak değil, toplumsal olarak da bir kendini ifade etme aracıdır. Sanattan uzak olan bir toplum kendini geliştiremez.
Sanatta biçimlenen yaşamdır. İnsan varlık olarak kendisinin farkına vardığından beri var olmasının ağırlığını hissetmekte ve kendini ifade ederek kurtulmaya çalışmaktadır. İnsanoğlu hep kendi ile baş başa, zamana ve mekâna yayılmış bir halde var olmaya mecburdur. Çünkü varlığın görünür, dokunulur bir duruma gelmesi sanat yapıtlarıyla olur.`
Ü sküdar`da el ele tutuşarak ustalarının maharetleriyle mozaik sanatını dünden bugüne, geçmişten geleceğe taşıma yolunda naif bir köprü oluşturma misyonunu üstlenen ve 28 Kasım pazar ününe kadar gönlünde sanat ve estetik güzellikleri büyütenlerin ziyaretini bekleyecek olan sergideki 72 eserin ardındaki emeği Meyçem Özengin le teşrih masasına yatırdık. 
Meyçem Hanım Rüyadan Dünyalar sergisinin hazırlık süreçlerine değinir misiniz?
Biz sergimize iki yıldır hazırlanıyoruz, pandemi süreci bize bu konuda iyi geldi diyebilirim, daha konsantre olup daha çok eser çıkarmamızı sağladı. 
Sergideki eserler hangi özellikleri haiz? 
Eserlerimizin hepsi opak cam ile çalışılmış olup bazı eserlerimizde bir kaçfarklı materyal kullandık, onun dışında bütün eserlerimizin malzemesi opak camdır. 
Opak cam bildiğim kadarıyla ülkemizde üretilmiyor.
Maalesef Türkiye`de üretilmiyor, ülkemize sadece bir kaçfirma getiriyor ve biz de onlardan tedarik ediyoruz. 
Rüyadan Dünyalar sanatseverlere ne/neler vaad ediyor?
Bu serginin vadettiği en önemli şey, hiçbir ilhamın ve yeteneğin sebepsiz ve zamansız doğmadığı ve ortaya çıkacağı en doğru zamanı kendisinin belirleyeceğine olan inancımızı yitirmemiz.
İstanbullu sanatseverlerin serginize müteveccih ilgilerini de konuşalım;
İlgi açılışta da çok güzeldi ve hâlâ yoğun bir şekilde sergimiz ilgi görüyor. Bu çok güzel bir duygu, benim öğrencilerim yetişkinler. Onların içlerindeki yeteneğin, başarının görünür kılınması ve ilgi görmesi beni çok mutlu ve onure ediyor.
 
Sizinle birlikte mozaik çalışmak isteyenler size nasıl ulaşabilir?
Atölyemde ders açtığım zaman sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum oradan bana ulaşabilirler.
Rüyadan Dünyalar sergisine katılan öğrencilerinizin geride kalan 10+ yılda sanat ve estetik kulvarında kat ettikleri mesafeleri nasıl anlatırsınız?
Hedeflerinizi de konuşalım.
Gençarkadaşlarıma ders vermek isterim, özellikle de üniversitede mimarlık bölümünde vermek isterdim.
Son alarak okuyucularımıza nasıl bir mesaj iletmek istersiniz?
Sanatın her daim hayatınızın vazgeçilmezi olmasını dilerim.