PM Medya imtiyaz sahibi, gazeteci-yazar, iş adamı, emekli yüzbaşı Yılmaz Parlar Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi’nin BM Küresel Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. İttifak gazetesi nezdinde Yılmaz Parlar’ı tebrik ediyoruz.

Hilton İstanbul Bakırköy, 5 Eylül 2024 Perşembe günü Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi (UNGPC) ve BM Küresel Mükemmellik Ödül törenine ev sahipliği yaptı. BM’nin mezkûr etkinliği uluslararası alanda öne çıkan parlak fikirlerin ve çabaların onurlandırıldığı bir kutlama olarak tarihe geçti.

Yılmaz Parlar Ödülünü Alırken

UNGPC ve Mükemmellik Ödülleri: Barış ve Kalkınmanın Sembolü

Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi tarafından düzenlenen ve Abhigyane Vakfı'nın küresel ortaklarıyla işbirliği içinde organize edilen BM Küresel Mükemmellik Ödülleri, barışı koruma ve uluslararası işbirliğini teşvik eden bir platform. 

BM ödülleri dünya çapında reform, kalkınma ve barış inşası çalışmalarında öne çıkan isimleri tanımak ve tanıtmak amacıyla veriliyor. Ödül etkinliği ayrıca diplomatik ilişkileri güçlendirmeyi ve uluslararası işbirliğini artırmayı hedefleyen seminerler ve iş değişim programlarıyla destekleniyor.

Öne Çıkan Katılımcılar ve Onur Konukları

Bu yılki etkinliğin onur konukları arasında Ferhat Süleyman Çınar ve Naveen Chandra Joshi dikkat çekti. Ödül töreninde, Türkiye ve Hindistan arasındaki sosyoekonomik ve kültürel bağların güçlenmesine katkı sağlayan isimler de yer aldı. Özellikle Türk ve Hint sanatçılar, iş insanları ve kültürel elçiler, iki ülke arasında barış ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla bir araya geldi.

Sosyoekonomik ve Kültürel Bağlar Güçleniyor

BM Küresel Mükemmellik Ödülleri, uluslararası düzeydeki başarıları tanıma ve tanıtmanın yanı sıra sosyoekonomik kalkınma ve kültürel değişim yoluyla barış inşaında etkili bir platform sunuyor. Bu bağlamda Türkiye ve Hindistan’ arasındaki kültürel etkileşim, küresel barış için yapılan hamle çapında desteklerin yanında sanat ve ticaret etkileşimleriyle de derinlik kazanıyor. Turkan Travels gibi Türk şirketleri, Hindistan ve Pakistan ile turizm alanında gösterdikleri başarılı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

Küresel Barış İçin Diplomasi ve Kültürel Etkinlikler

Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi Başkanı Dr. Barkhaa Versha ödül töreni etkinliğinde yaptığı konuşmada, sanat ve kültürün barış inşasındaki birleştirici gücüne dikkat çekti. 

Dr. Versha ayrıca Türkiye ve Hindistan arasında güçlü kültürel bağların barış süreci için ürettiği katma değerlere vurgu yaptı. Başkan Versha tasavvuf kültür zemininin her iki ülkenin ortak mirası olarak gelecekteki etkinliklerde daha fazla yer edeceğini belirti.

Genç Nesillerin Barışa Katkısı

Dr. Versha’nın liderliğinde, Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi genç nesillerin barış süreçlerine daha fazla dâhil edilmesini teşvik eden projelere öncülük ediyor. Gençlik liderlik programları, kültürel değişim projeleri ve barış konferansları gibi etkinliklerle gençlerin barış inşaında aktif rol almaları hedefleniyor. Bu girişimler, geleceğin liderlerini barış elçileri olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

Gelecek Planları ve Uluslararası İşbirliği

Dr. Versha, Türkiye ve Hindistan arasındaki kültürel işbirliğinin gelecek yıllarda daha da artacağını ve özellikle turizm, sanat ve ticaret alanlarında daha fazla etkinliğin planlandığını belirtti. Ayrıca, BM Küresel Barış Konseyi’nin dünya barışını güçlendirme misyonu çerçevesinde Türkiye’de daha fazla proje gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.

O D U L L L

Gazeteci Yılmaz Parlar’a anlamlı ödül

Programda Türkiye, Hindistan, İspanya ve Afrika’dan dünya barış sürecine katkı sunan isimlere ödülleri takdim edildi.  Ahmet Yaşar Akkaya,  Jose Antonio Sanchez Marín, Yılmaz Parlar, Mustafa Akçey ve Dr. Muhammed Manzoor Abdul Salam, İsrail soykırımının artarak devam ettiği bir süreçte BM Küresel Barış Konseyi’nin küresel barışa katkı ödüllerini aldı. 

BM nezdinde İsrail’in Filistin’deki Müslüman soykırımına en güçlü bir şekilde tepki gösteren ülkemizde düzenlenen Birleşmiş Milletler Küresel Barış Konseyi Küresel Mükemmellik Ödül töreninin kalıcı barışa ve Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin tesisine kapılar aralamasını niyaz ediyorum. 

İbrahim Ethem Gören/09.09.2024 Yazı No: 612