Şiir ile yönetim, şiir ile yöneticilik  arasında ilk bakışta pek bir alaka yok gibi görünse de biraz derinlemesine bakıldığında güçlü bir ilişki içinde oldukları anlaşılır. Siyaset ve iş dünyasına bakıldığında başarılı olmuş pek çok yöneticinin şiiri etkili bir şekilde kullandığı, şiirin inanılmaz gücünden yararlandığı görülecektir. Şiirin toplulukları ve fertleri  yönetmede, yönlendirmede, motive etmede, harekete geçirmede etkili bir argüman olarak kullanıldığını yakın tarihimizde de görebiliriz. Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman başta olmak üzere Osmanlı padişahlarının neredeyse tamamı şiirle ilgilenmişlerdir. Birçoğunun son derece nitelikli divanı bile mevcuttur. Atatürk`ün de başta Mehmet Emin Yurdakul, Namık Kemal ve Tevfik Fikret olmak üzere bir çok şairin şiirleriyle beslendiğini ve iyi bir şiir okuyucusu olduğunu biliyoruz. Yine Bülent Ecevit ve Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülkemizde ve dünyada pek çok üst düzey devlet yöneticisinin  şiire olan büyük ilgisini ve son derece etkin bir şekilde şiiri kullandıklarını biliyoruz. 
Sinan Sülün`ün  hbrturkiye.com sitesindeki 'Şiir Okumak İş Dünyasında Nasıl Kazanımlar Sağlar?' başlıklı yazısından alıntılarla devam edelim: 
'Harman Industries in kurucusu Sidney Harman, New York Times a yaptığı açıklamada, şairleri 'orijinal sistem düşünürleri' oldukları için işe almayı tercih ettiğini söyler. Microsoft un eski CEO su Satya Nadella, hevesli bir şiir okuyucusudur ve şiiri 'düşünülemeyeni arayan, imkansızı çözmeye teşvik eden içimizdeki güce' benzetir. Focus Media Holding in kurucusu ve CEO su Jason Nanchun Jiang, şiir tutkusunun ticari inovasyonunu beslemeye yardımcı olduğunu anlatır. Yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden`ın yemin töreninde 22 yaşında Amanda Gorman`ı sahneye çıkarması ve Gorman`ın kürsüde okuduğu  'The Hill We Climb' şiiriyle Amerikan halkına birlik beraberlik çağrısı yapması şiirin liderlikte gücünü görmemiz açısından etkili bir örnektir.'  
Siyaset ve iş dünyasında iyi bir yönetici olabilmek için elbette pek çok meziyet gereklidir. Şiir bir yöneticiye birçok artı değer katabilir. İsterseniz kısa kısa bu artı değerlere bir bakalım. Şiir okuyan, şiir yazan, şiir ezberleyen, şiir dinleyen bir yönetici şiirle meşgul olmayan birisine nazaran çok daha nitelikli bir yönetici olabilir. Nasıl mı? 
- Şiir, çok karmaşık görülen olayları, durumları, karmaşıklığı basitleştirmeyi öğretir. Bazen basitleştirebilmek daha iyi anlaşılmanızı sağlar. Yunus Emre şiirlerinde bu basitleştirmeyi çok sık görebilirsiniz. 
'Bir gez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil'
Mısralarında olduğu gibi çok felsefi ve derin konuları birkaçkelimeyle ne kadar da mükemmel anlattığına şahit olabilirsiniz.
- Şiir, hayal gücünüzü çalıştırır. Hayal gücünün zenginliği, sınırsızlığı bir yönetici için çok önemlidir. Şiirin buna çok büyük katkısı vardır. Özellikle sembolleri, imgeleri iyi kullanan şairleri tercih etmek önemli olabilir. Cahit Sıtkı Tarancı`nın Paul Verlaine`den tercüme ettiği şu mısralara bir bakalım isterseniz:
'Gök öyle mavi, öyle durgun,
Damlar üzerinde! Yeşil bir dal sallanadursun,
Damlar üzerinde.
Ü rpertip gökyüzünü birden,
Bir çan tın tın eder Bir kuştur şu ağaçta öten
Türküsünü söyler
İşte hayat! Açgözünü gör,
Bak ne kadar sade. Her günkü sakin gürültüdür
Şehirden gelmekte.
Ey sen ki durmadan ağlarsın,
Döversin dizini, Gel söyle bakalım ne yaptın, N'ettin gençliğini?'
- Şiir, yaratıcılığınızı, üretkenliğinizi artırır. Problem çözme yeteneğinin ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. İşte şiir, bu konuda yöneticilere katkı sunabilir.
- Şiir, sizi daha merhametli, daha vicdanlı yapar. Daha iyi empati yapmanızı sağlar. Şairlerdir çünkü bir milleti en iyi anlayan insanlar. O yüzden yöneticiler için son derece önemlidir şiirin bu alanda katkı sunması.
- Şiir, çok sağlam bir hayat rehberidir. Asla sizi kötülüğe teşvik etmez. Günümüzün popüler tabiriyle söylersek şiir iyi bir yaşam koçudur. Şiirle birlikte yolculuğa çıkabilirsiniz. Çünkü o sağlam bir kılavuzdur.
- Şiir, duygusal zekayı geliştirir. Çünkü genellikle en derin duygulara şiirler hitap eder. En ince, en zengin duygulara bile hitap eden mısralar bulabilirsiniz şiir denizinde.
- Şiir, insanın sezgisel duyularını daha güçlendirir. Bir anlamda şiir zaten sezgilerle yazıldığı için sezgilere etki eder.
- Şiir, konuşmada akıcılığı  ve etkiyi artırır. Bir yönetici için son derece önemlidir akıcı ve etkili bir konuşma yapabilme yeteneği.  İşte şiir burada devreye girerek bu yönünüzü çok iyi destekler. Bütün ünlü hatipler konuşmalarında bir şekilde şiire yer verirler.
- Şiir, hem sağ hem de sol beyni geliştirir. İyi bir yönetici her iki beynini de etkili bir şekilde kullanabilmelidir. Bunun için şiirin gücünden yararlanılabilir.
- Şiir, metafor ve anoloji kullanmayı öğretir. Konuşmanın daha iyi anlaşılması için sık sık benzetmelere, kıyaslamalara, bilinenden bilinmeyene, telmihe, kinayeye, mecazi anlatımlara sık sık yer verilir. Şiir bu konuda çok zengindir. En güzel teşbihler, mecazlar, kıyaslar, anolojiler şiirde bulunur.
- Şiir, soyut düşünmeyi geliştirir. Soyut düşünme bir anlamda düşünme becerisi demektir. Şiirle birlikte düşünme becerimiz de gelişir. 
- Şiir, hafızayı kuvvetlendirir. Özellikle nitelikli şiirleri ezberlemek hafızayı çok ciddi şekilde güçlendirir, geliştirir. Zamanla ezberleme, öğrenme yeteneğini de geliştirir. 
- Şiir, topluluk karşısında konuşma yapma cesareti verir. Bir çok yöneticinin korkulu rüyasıdır toplum önünde konuşmak. Şiir burada çok işe yarayabilir. İyi bir şiiri sesli şekilde topluluk önünde  okumak,  zamanla sizi iyi bir konuşmacı yapabilir.
- Şiir okumak özgüveni geliştirir. Özgüven bir yönetici için en önemli özelliklerden birisidir. Özgüvenin gelişmesi için yine şiirden yardım alabilirsiniz. Sık sık küçük gruplara şiir okuyabilirsiniz.
- Şiir okuyanların tonlama ve vurgu yeteneği gelişir. Çünkü zaten şiir bu konuda sizi geliştirir. Etkili şiir okumak biraz da vurgu ve tonlamaya dikkat etmekle  olur. Zamanla bu konuda ustalaşırsınız.
- Şiir, dili kullanma yeteneğini üst düzeye çıkarır. Bir dilin en ince, en detay hallerine şiirde rastlanır. En uyumlu, en anlamlı kelimeler şiirlerde bulunur. Başlı başına bir uyum ve ahenktir şiir . O yüzden şiirle uğraşanların konuşması da yazısı da zamanla şiir gibi etkili ve akıcı hale gelecektir.
- Şiir, az kelimeyle çok şey söyleme sanatıdır. Bazen birkaçkelime çok büyük manaya delalet eder. İngilizcede 'concision', Türkçe de ise 'icaz' denilen 'az sözle çok derin ve geniş manaları ifade etme, bir düşünceyi çok az sözcükle özlü bir şekilde anlatmadır şiir. 
Hasılı kelam şiir, son derece canlı bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Hayatında şiire yer veren, şiirle meşgul olan her yönden kazançlı çıkabilir. En başta insana saadet verir efendim.