Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Young Boys'a elenerek Devler Ligi'ne bu şekilde yenilerek elenmesinin izahı yok.

Kendi saha ve seyircin önünde maç boyunca rakibe hiç üstünlük kuramadı Galatasaraylı oyuncular. Tam bir sinir harbi şeklinde geçen maçta İsviçre temsilcisi evine istediğini alarak döndü. Çünkü maç boyunca oyun sakin kalarak Galatasaraylı yıldız isimlere rahat oynama fırsatı vermediler ve onları strese soktular. Okan Hoca’nın oyuna, ilk maçta 2 gol atan Michy Batshuayi ile başlamasını anlaşılır bir durum. Ama Icardi ve Batshuayi etkili olacağı oyun hakimiyetini bir türlü eline alamadı Galatasaraylı oyuncular.

Aslında biraz daha becerikli olsa Young Boys ilk yarıda işi bitirebilirdi. Çünkü Galatasaray deplasmanında oynadığı ilk maçtan bile daha etkisizdi.

Young Boyslu oyuncular kaptıkları topla çok hızlı bir şekilde orta sahayı geçerek Galatasaray kalesinde tehlikeli oldular. İlk yarıda kullanılan korner sayısı da Young Boys’un oyuna ne kadar hakim olduklarını gösterir. İlk maçta çok kötü bir oyun çıkaran Fernando Muslera bu maçta iyi kurtarışlar yaptı ama golden sonra rakibine yaptığı hareket olacak şey değil. Zaten bu dakikadan sonra Galatasaray için tur hayali bitti. Galatasaray için çok önemli bir oyuncu olan Fernando Muslera bu hareket hiç yakışmadı. Galatasaray’da büyük kredi olan Muslera tecrübesiyle son düdük çalana kadar sakin kalması gerekiyordu.

Bundan böyle Galatasaray’ın yeni bir kaleci arayışına girmesi gerekiyor. Bir lafım da seyirciye var artık cahilce saha su atmayı bırakmalılar. Büyük Galatasaray taraftarına küçük işler yakışmıyor.

Maç boyunca mükemmel bir şekilde takımını destekleyen bu büyük taraftar sahaya su atarak maalesef takımına zarar verdi. Büyük takımlar taraftarıyla, oyuncuyla sinirlerine hakim olması gerekiyor.

Rakibin tahriklerine kapılıp onların ekmeğine yağ sürmemesi gerekiyor. Galatasaray geçen yıl yenildiği maçlarda bile güzel bir mücadele ve oyun ortaya koymuştu. Bayer Münih’e kök söktürmüştü. Şampiyonlar Ligi Play-Off turu iki maçında da geçen yılın takımının çok gerisindeler.

Galatasaraylı yıldız oyunculara, genç delikanlılar karşısında düşükleri durum hiç yakışmadı.