Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off Turu rakibi Young Boys, kendi liginde ilk 5 maçında sadece 2 puan alabilmiş ve son sıralarda yer alıyordu. Bu durum sizi yanıltmasın Galatasaray karşında play-off Turu ilk maçında kendi sahasında çok iyi mücadele etti ve ilk yarıda istediğini aldı.

Tabii ki bunda alışık oldukları sentetik çim sahanın da avantajını kullanarak Galatasaray’ın usta oyuncularına rahat oynama fırsatı vermediler. Bir de Galatasaray’ın usta ismi Muslera’nın gününde olmaması onların işini kolaylaştırdı. Taa ki Batshuayi'nin oyuna girmesine kadar!

Batshuayi oyuna girer girmez Galatasaray’ın aradığı golü buldu. Batshuayi oyunu bozdu ve ardından ikinci golü atarak Galatasaray’a beraberliği getirdi. Young Boys bu aralar bocalamaya başladı.

Galatasaray üçüncü golü bulup galip gelebilirdi ama maalesef tersi oldu. Abdülkerim'in eline çarpan top sonrası Var’ın devreye girmesiyle Young Boys penaltı kazandı ve galibiyet golünü buldu. Bu pozisyonda hakem ayrıca Abdülkerim’e ikinci sarıdan kırmızı kart göstererek Galatasaray’ı 10 kişi bıraktı.

Hakem aslında maçın genelinde iyi görünüyordu ama en kritik pozisyonda Var hakemlerinde devreye girmesiyle maçı Young Boys’a hediye etti.

Bu maça Alman hakem verilmesi çok yanlış oldu. Bu turun ilk etabında İsviçre takımı istediğini aldı. Ama ikinci maçta bu durumu tersine çevirmek Galatasaraylı oyuncuların elinde. İlk maçta fiziği olarak üstünlük kuran Young Boyslu oyunculara bu fırsatı vermemesi gerekiyor. Kalede kim olursa biraz daha konsantre olması gerekiyor.

Ben bu maçta Barış Alper’i de fizik olarak zayıf gördüm. Sanırım maçtan bir kaç gün önce geçirdiği rahatsızlığı sebebiyle fizik olarak hazır değildi. İkinci maçta Icardi’ye çok iş düşüyor.

Fizik olarak güçlü rakiplerine karşı kendini bir haftada daha iyi hale getirmeli. Icardi aslında bu maçta da gol pozisyonu buldu ama netice alamadı.

Sara’yı bu maçta daha kendine daha güvenli buldum. İnşallah rövanş maçında daha etkili olur. Attığı pasları çok beğendim. Telafisi olmayan bir 90 dakika olacak. Belki uzatma oynamak zorunda da kalabilir. Galatasaraylı oyuncular bu durumu göz önünde bulundurarak bir haftayı çok iyi değerlendirerek fizik olarak rövanş maçında çok daha diri olmak zorundalar. İnşallah Galatasaray rövanş maçında uzatmalara gerek durmadan gerekli iki farkı galibiyete ulaşarak devler ligine kalır. Yoksa tam bir hüsran olur.

Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde olmaması Türk futbolu adına büyük kayıp olur. Galatasaray’ın kendi sahasında bu play-off turunu geçeceğine ben inanıyorum. Aksini düşünmek bile istemiyorum.