Galatasaray geçen yıl Fenerbahçe ile girdiği şampiyonluk yarışında Okan Hoca hep tecrübeli oyuncularla oynamayı tercih etti. Çünkü maçı ilk yarıda kopardığı maçlar pek olmamıştı.

Bu hafta Adana Demirspor maçında daha ilk yarıda maçı kopardı. Okan Hoca bu kadar eleştiri oklarının yöneldiği bir zamanda genç oyuncu Metehan Baltacı ile maça başlaması takdire şayan bir durumdur. Ayrıca oyunu kopardıktan sonra Okan Hoca, Yusuf Demir ve Hamza Akman gibi gençlere yer verdi. Bu oyuncuları daha önce oyuna alabilirdi. Tecrübeli oyuncuların yanında bu gençlerin enerjisinden istifade etmek takım adına büyük kazanç olur. Hem de büyük sempati toplar.

Galatasaray karşısında Adana Demirspor'un kalesini koruyan 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer 5 gol yemesine rağmen herkesin sempatisini topladı. Bu farklı yenilginin suçlusu olarak kimse onu ilan etmedi. Tabii ki stresi yüksek maçlarda tecrübeli yıldız oyuncuları ilk 11’de tercih etmek anlaşılır bir durum ama gençleri de bu maçlara hazırlamak büyük hoca işi. Asıl yeri sağ bek olan Jelert bu maçta sol bek olarak oynadı, 90 dakika oyunda kalan genç oyuncu bence gayet başarılıydı.

Kendi yerinde daha iyi maçlar çıkardığını göreceğiz bu genç oyuncuların. Okan Hoca 3’üncü döneminde sezona başlarken çok acımasız eleştirilere muhatap oldu. Özellikle İsviçre lig sonuncusu Young Boys’a iki maçta da yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne play-off aşamasında veda etmesi Okan Hoca’nın bir anda geçmiş başarılarını silerek Galatasaray için yeterli hoca olmadığı konuşulmaya başlandı.

Aslında Galatasaray başındaki üç yılı ustalık dönemi olmalı ve gençlere daha çok fırsat vereceği kredisi olmalı. Ama daha ligin başında şimşekleri üstüne çekti. Bu maç bu açıdan çok önemliydi. Alınacak bir kötü sonuç Okan Hocayı daha da tartılacak hale getirecekti.

Okan Hoca geçen sezon, o dönem için transfer edilen oyunculardan Davinson Sánchez hariç beklediği verimi alamadı. Geçen sezon alının oyuncuların Davinson Sánchez hariç hemen hemen hepsini bu sezon başında yolladı. Bu sezon başında Galatasaray çok fazla transfer yapmadı. Sadece iki genç oyuncuyu aldı.

Bu sezon yeni transfer edilen oyuncuların vereceği katkı çok önemli çünkü Fenerbahçe bu yıl geçen yıla göre çok daha hırslı ve başında dünya çapında bir teknik direktörü var. Fenerbahçe yanında Beşiktaş’ta sezona çok iyi başladı özellikle süper kupada Galatasaray karşısında aldığı farklı galibiyet taraftarına büyük moral oldu. Bu sene şampiyonluk yarışında onlarda olur mu bunu söylemek için daha çok erken ama geçen yıla göre çok daha iyi oldukları kesin.

İşlerin Galatasaray açısından iyi gitmediği bir dönemde gençleri sahada görmek umut veriyor.