Yeni yatırımlarla sürekli yenilenmek, kuruluşlar dünyasında ayakta kalmanın ve uzun ömürlü olmanın en büyük güvencesidir. 

Bunun için kuruluşlarda gelen yılların, geçen yıllardan daha iyi olması, bütün işletme fonksiyonlarında, ekonomik ve toplumsal kazançları artıracak, alanların açılmasına bağlıdır. Kuruluşlar bilinen ürünlerini ve aranan hizmetlerini, üretimin ve yönetimin can damarları olan, çok boyutlu yatırımlarla, geçmişten  geleceğe taşırlar.   

Üretimde ve yönetimde yaptıkları iyileştirmelerle, kuruluşlar yerel ve küresel pazarlarda, kendilerine yeni yerler açarak, yarışma üstünlüğü kazanırlar. Yatırımlar bütün ülkelerde, kusursuzluğu arayan kuruluşların, ellerindeki  en güçlü ve en etkili silahlarıdır. Yatırımlar bir yandan kuruluşların, üretim güçlerini büyütürken, bir yandan da yeni üretim alanlarının doğmasına yol açarlar. Her yatırımla, ekonomik ve kültürel hayat, dönüştürücü bir canlılık kazanır. 
 
Kuruluşların ürünleriyle, hizmetleriyle dünya pazarlarına açılmalarında, yatırımlarla ortaya çıkan yeni  ürünlerin kazançları, eski ürünlerin kazançlarını kat kat aşarak, köklü dönüşümlerin tetikleyicileri olurlar. Yeni ürünlerin doğmasına yol açan yatırımlar,  uzun dönemde sağladıkları kazançlarla, kuruluşların geleceklerini  yol haritası olurlar. Doğru yatırımlarla sürekli geliştirilen, kusursuz ürünlerle ve eksiksiz hizmetlerle, kuruluşlar isimlerini duyurarak, ömürlerine ömür katarlar.   

Yatırımlarla kuruluşların kaynakları,uzun dönemli olarak, arsa, bina ve makinalara bağlanırlar. Bu yüzden yatırımların, ekonomik, teknik ve finansal açıdan, ayrıntılı olarak araştırılması,her aşamanın değişik açılardan değerlendirilmesi, olumlu olumsuz, yerel ve küresel etkileri olan, çok boyutlu bir süreçtir. Bunun için gerçekleştirilen,  gerçekleştirilecek yatırımların, ekonomik ve kültürel etkileri, bütün ülkelerde her zaman tartışılma konusu olmaktadır. 

Ekonomik hayatın her alanında kuruluşlar, rakiplerin kendilerini yatırım yaparken görmeleri için, yatırım yapmazlar. Yerel ve küresel boyutlarda ayrıntılı  araştırmalar yapılmadan, yetersiz verilere dayanılarak, gerçekleştirilen yatırımlar kuruluşlarla birlikte, ülkelerin kaynaklarını da tüketirler. Gelecekte ortaya çıkacak zararların önlenmesi, kuruluşların yatırım yaparken, iç ve dış pazarları enine ve boyuna araştırarak, karar vermelerine bağlıdır. 

Ülkelerin her alanda, birbirlerine bağımlı oldukları sınırsız dünyada, hangi ülkenin kuruluşları olurlarsa olsunlar, bütün kuruluşlar yenilenmekte, dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla, yarışmaya hazır olmak zorundadırlar. Kuruluşların dönüştürücü güçleri, birbirleriyle yarışarak işbirliği yapmalarından, işbirliği yaparak yarışmalarından kaynaklanır. Pazarlarda yarışılırken yalnız yarışılmaz. Dünya pazarlarında canlılık, birbirleriyle yarışan kuruluşların, dürüstlüklerine dayanır. 

Yatırım yapmasını bilmeyen kuruluşlar, yatırım yapmasını bilenler karşısında varlıklarını koruyamazlar. 

Yatırımlarla sürekli yenilenenler, yeni ürünleriyle altın yumurtlayan tavuklara dönüşürler.  

Yatırımlar geçmiştir, yatırımlar gelecektir, yatırımlar misyona kilitlenmektir.