Resim1-24

Öğretmenken en büyük şans iyi bir yönetici kadrosuna ve iyi bir veli profiline rastlamaktır.

Yöneticiyken en büyük şans, sizi anlayan iyi ekip arkadaşlarına,  iyi bir öğretmen kadrosuna ve halden anlayan, size destek olan iyi bir ebeveyn kitlesine rastlamaktır.

Öğrenci velisiyken en büyük şans iyi bir öğretmene ve iyi bir idareciye rastlamaktır.

Öğrenci iken en büyük şans ise sevgi dolu ve adanmış bir öğretmen ile çocukları seven bir okul yöneticisine rastlamaktır.

Bütün taraflar için ortak nokta iyi bir insana rastlamaktır. Herkes iyi bir insan olduğunda mesele kökten çözülmüş oluyor değil mi?

Gelin hep birlikte iyi insanlar olmaya odaklanalım.

Eğitim sistemi, bir toplumun temel taşlarından biridir. Gelecek nesilleri yetiştirmek ve onlara daha iyi bir dünya bırakmak için büyük bir sorumluluk taşır. Bu sorumluluğun yerine getirilmesinde ise iyi insan kavramı merkezi bir rol oynar.

Bir öğretmen olarak en büyük şansımız, iyi bir yönetici kadrosuna ve anlayışlı bir veli profiline rastlamaktır. Yöneticilerimiz, bizim eğitim vizyonumuzu paylaşır ve bu vizyonu gerçekleştirmemiz için gerekli desteği sağlarlar. Velilerimiz ise çocuklarının eğitimine aktif olarak katılır ve öğretmenlerle iş birliği yaparak onların başarısına katkıda bulunurlar.

Yöneticiyken en büyük şansımız ise, sizi anlayan iyi ekip arkadaşlarına, yetkin ve özverili bir öğretmen kadrosuna ve halden anlayan, size destek olan iyi bir veli kitlesine rastlamaktır. Ekip arkadaşlarımızla açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurabilir, fikir alışverişinde bulunabiliriz. Öğretmenlerimiz, mesleklerine tutkulu ve öğrencilerine ilham veren kişilerdir. Velilerimiz ise okul idaresine güvenir ve çocuklarının eğitimi ile ilgili beklentilerini, önerilerini ve endişelerini açıkça paylaşırlar. Biz de onları büyük bir keyifle ve dikkatle dinleriz. Biz derken bütün iyi yöneticileri kastediyorum.

Benim bir öğrenci velisi olarak en büyük şansım ise, çocuklarımın sevgi dolu ve adanmış bir öğretmen topluluğuna  ve çocukları seven okul yöneticilerine denk gelmesidir. Öğretmenler, çocuklarıma sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda ahlaki değerler ve etik ilkeler de aşılamışlardır. Okul yöneticileri ise, tüm öğrencilerin güvenli ve destekleyici bir ortamda eğitim almalarını sağlamışlardır. Çocukların korku ve kaygı duymaksınız yöneticilerinin odalarına girip konuşabilmelerini çok değerli buluyorum.

Geriye dönüp baktığımda bir öğrenci olarak en büyük şansım ise, bana ilham veren ve beni motive eden öğretmenlere ve bizleri seven, bizimle ilgilenen okul yöneticilerine rastlamaktır. Öğretmenlerim, öğrenmeyi keyifli hale getiren ve potansiyelimi keşfetmeme yardımcı olan bir kişilerdir.

Resim2-14

Görüldüğü gibi, eğitimde yer alan her bir taraf için en büyük şans, iyi insanlarla karşılaşmaktır. İyi bir yönetici, iyi bir öğretmen, iyi bir veli ve iyi bir öğrenci bir araya geldiklerinde sinerji oluşturarak eğitimde mucizeler yaratabilirler.

Peki, iyi insan olmak ne demektir? Bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Fakat genel olarak, iyi insanlar şu özellikler barındırırlar:

  • Sevgi dolu ve şefkatlidirler.
  • Adil ve dürüsttürler.
  • Sorumluluk sahibidirler.
  • Saygılıdırlar.
  • Yardımseverdirler.
  • Pozitif bir bakış açısına sahiptirler.

Eğitimde ve hayatta iyi insanlar olmak için:

  • Kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz.
  • Farklı bakış açılarına açık olmalıyız.
  • Sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız.
  • Saygılı davranmalıyız.
  • Yardımsever olmalıyız.
  • Pozitif bir bakış açısına sahip olmalıyız.

Eğitimde iyi insanlarla birlikte çalışarak daha adil, daha yaşanılabilir ve daha huzurlu bir dünya inşa edebiliriz. Unutmayalım ki, iyi insan olmak bir tesadüf değil, bir seçimdir. Bu seçimi yapmak ve iyi insan olma yolunda ilerlemek hepimizin sorumluluğudur. İnsan olmanın en büyük vasfı; iyi ile kötüyü birbirinden ayırt edebilmek diyorlar. Aslında hepimiz iyi olan şeyi biliyoruz. Mesele bilmek değil ama olmak. İyi olmak...

Yazının başlarında ifade ettiğimiz gibi, gelin hep birlikte iyi insanlar olmaya odaklanalım. Ne dersiniz?