Dünyanın neresinde olursa olsun, başarılı şirketler kurup geliştiren, ailelerin kimliklerini taşırlar. Bu yüzden son yıllarda aile şirketlerinin, yönetimi ve kurumsallaşması, en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. Yönetim dünyasındaki gelişmeleri, içselleştirmeyi başaramayanlar, uzun ömürlü olamazlar. Aile şirketleri büyüdükçe, aileden gelen doğruların yerine, yüzyılların içinde oluşan ekonominin ve yönetimin doğrularının geçmesi gerekir. 

Aile şirketlerinin yönetilmesinde izlenecek yol, şirketten şirkete büyük değişikler göstermez. Ancak şirketlerinin kuşaktan kuşağa geçmeleri için, ailelerin kurallarının yerine, yönetimin ve üretimin kurallarının benimsenmesi gerekir. Bunun için başarılı aile şirketleri, bir yandan büyürken, bir yandan şirket içi eğitime önem vererek, yönetim ve üretim kültürlerini, geliştirmeye büyük önem verirler. Aile şirketlerinin büyümesinde, en güçlü sermaye eğitimdir. 

Aile şirketlerini büyütecek yöneticiler, eğitim seviyesi yüksek olanların arasından çıkar. Aile şirketlerinde üretim ve yönetim kültürü, hayatın ve işin içindeki, eğitim ortamlarında zenginleşir. Şirketlerin başarısı, küresel hukuk ve değişmez etik kurallarıyle birlikte, zamanla geçerliliğini yitirmeyen yönetim ve ekonomi kurallarına, bütün güçleriyle sarılmalarına bağlıdır. Peter Drucker başarılı olmak isteyen, aile şirketlerine tavsiyelerini beş başlık altında toplamaktadır. 

1. Şirkette çalışan aile mensupları, diğer çalışanlar kadar yetenekli, çalışkan ve eğitimli olmalıdır. 

2. Kilit görevlere aile üyeleri değil, yapılacak işi iyi bilen eğitimliler getirilmelidir. 

3. Şirket aileye değil, aile şirkete hizmet etmelidir. 

4. Yönetim kurulları yalnızca aile üyeleriyle doldurulmamalıdır. 

5. Yönetimde ortaya çıkan önemli sorunlar, aile ve şirket dışından seçilen hakemlerle çözülmelidir.  

Aile şirketlerinde başarı, planlama,liderlik,yapılanma,
eşgüdüm, denetim,bütçeleme iletişim gibi yönetim fonksiyonlarıyla, pazarlama, üretim ve finansman başta olmak üzere, işletme fonksiyonlarının sürekli iyileştirilmesiyla el ele gider. Bütün dünyada  şirketler, katılımcı yönetimlerle kusursuz ürünler üreterek, kuşaklardan kuşaklara geçerler.Onlar yıllar içinde oluşan değerleriyle, kültürlerde ve ekonomilerde, kalıcı izler bırakırlar. Şirketler dünyanın, üreten ellerinin, görünen yüzleridir.  

Dünyanın her ülkesinde, ekonomik yapının güçlendirilmesinde, kültürel dokunun zenginleştirilmesinde, ürün ve hizmet üretiminin, tamamına yakını gerçekleştiren, aile şirketlerinin doldurulmaz bir yerleri vardır. Onlar çalışanlarıyla toplumların, üretimleriyle yönetimlerin en büyük güç kaynaklarıdır. Ülkelerin ekonomik,siyasal ve kültürel temellerini, şirketler oluştururlar. Onların güçlü olduğu ülkelerde, hayatın hiçbir alanında,kıtlık çekilmez.   

Uzun ömürlü şirketler ürünlerinden önce, değerleriyle dünyaya katkıda bulunurlar.

Ağaçlar topraklarına, şirketler pazarlarına,ülkeler şirketlerine göre büyürler. 

Güzel kaynaklar, güzel şirketlerle, güzel ürünlere dönüştürürler.