Gülten Kaya, 2000 yılında Paris'te kaybettiği eşi Ahmet Kaya'nın şarkılarını, ses tonu ve tarzıyla icra eden İsmail Yılmaz'a karşı hukuki bir süreç başlattı.

Sosyal medyada İsmail Yılmaz'ın açıklamalarının, eşinin görselleriyle birleştirilip paylaşılması ve "Ahmet Kaya söyledi" izlenimi uyandırmasından rahatsızlık duyan Gülten Kaya, bu durumun kendilerini sürekli rahatsız ettiğini ifade etti. Bu sebeple, avukatları aracılığıyla dava açılması talimatını verdi.

Hastaneye kaldırıldığı iddia ediliyor! Yıldız Tilbe kimdir? Hastaneye kaldırıldığı iddia ediliyor! Yıldız Tilbe kimdir?

İsmail Yılmaz ise ATV'ye yaptığı açıklamada suçlamaların hedefi olmaktan dolayı şaşkınlığını dile getirerek, "Ben bir sanatçıyım, Ahmet Kaya üzerinden prim yapmak gibi bir amacım olamaz. Sadece benzerlikten dolayı üzerime gelen bu iddiaları reddediyorum" dedi. Ayrıca, "Allah'ın verdiği yetenek değiştirilebilir mi?" şeklindeki ifadeleriyle konuyu vurguladı.

Öte yandan, sosyal medyada İsmail Yılmaz'ın Ahmet Kaya'nın sesiyle İsrail'i eleştiren bir paylaşımın ardından Gülten Kaya'nın adım attığı belirtiliyor. İsmail Yılmaz ise, "Gülten Hanım'la yalnızca bir kez karşılaştık, bir merhabalaşma oldu. Onun eşinin film teklifiyle ilgili konuştuğunu, teklifi reddettiğini" belirtti.

Gülten Kaya'nın, Ahmet Kaya'nın kimliği ve anıları üzerinden menfaat elde etme suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu iddia edildi. İsmail Yılmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

aa2-13

Kaynak: HABER MERKEZİ