Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe, 16 Temmuz 1966'da İzmir'in Konak ilçesinde dünyaya geldi. Altı çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. Babası Ağrılı, annesi ise Tuncelili olan sanatçı, "Yadigar" lakabıyla da tanınır. Eğitimine Mustafa Rahmi Balaban Ortaokulu'nda devam ederken, orta ikinci sınıfta eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır.

yıldız tilbe

Müzik Kariyeri ve Başarıları

Küçük yaşlarda şarkı söylemeye başlayan Tilbe, ilk kez 1990 yılında sahneye çıkmış ve güçlü sesiyle dikkat çekmiştir. Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapmaya başlamasıyla tanınmaya başlamış ve İstanbul'a gelerek Aksu'nun konserlerinde ve albümlerinde yer almıştır.

1994'te çıkardığı "Delikanlım" albümü ile büyük başarı elde eden Tilbe, müzik kariyerine Cem Özer'in programında solist olarak devam etmiştir. 1992'de müzik kariyerine başlayan sanatçı, 1994'te Hürriyet Ödülleri'nde "Yılın Keşfi" ödülünü almıştır.

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu

Sanat Hayatı ve Çeşitli Alanlardaki Aktiviteleri

Yıldız Tilbe, arabesk, fantezi, pop-folk ve Türk halk müziği tarzındaki şarkılarıyla tanınır ve birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca bağlama çalabilen sanatçı, 2017-2018 yılları arasında "O Ses Türkiye" jürisinde yer almış ve birçok projede rol almıştır.

Sağlık Durumu Hakkındaki İddialar

Son iddialara göre, Tilbe'nin hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı söyleniyor. Ocak ayına kadar planlanan konserlerinin de iptal edildiği belirtiliyor. Ancak resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ