Magazin

Kızıl Goncalar'dan "Ahilik" skandalı! O diyalog sosyal medyayı karıştırdı

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın yeni dizisi “Kızıl Goncalar” henüz ekrana gelmeden büyük bir tartışma yarattı. Fragmanında “Ahiler çok mülayim görünürler ama her şey beklenir” diyerek Ahilik geleneğine saldıran dizi, izleyicilerin tepkisini çekti. Yapım şirketi Gold Film, eleştiriler üzerine fragmanı değiştirip özür diledi.

Abone Ol

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın yeni dizisi “Kızıl Goncalar” daha yayın hayatına başlamadan skandal diyaloglarla gündeme geldi. “Ahiler çok mülayim görünürler ama her şey beklenir” sözleriyle izleyenleri dehşete düşüren yapım, gelen eleştiriler üzerine açıklama yaptı ve fragmanı değiştirdi.

AHİLİK GELENEĞİ HEDEF ALINDI

10 yıllık aranın ardından setlere dönen Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı yeni dizi “Kızıl Goncalar” ilk fragmanıyla ortalığı karıştırdı. Fragmanın başında Özcan Deniz “Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler… Onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak ümit dağıtarak” diyor. Karşısındaki kişi de “Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir” diyerek karşılık veriyor.

Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan ve gençlerin iyi yetişmesini, meslek kazanmasını sağlayan “Ahilik” geleneğini hedef alan diyalog, başta Kırşehir halkı olmak üzere izleyenlerden tepki gördü.

İZLEYENLERDEN SERT TEPKİ

Anadolu’nun toplumsal ve kültürel dokusuna yön vermiş kurumlardan biri olan Ahiliğin tasavvufi ve ahlaki gelenekleri içerisinde barındırdığına işaret eden izleyenler, hem dizinin senaristi hem de yapımcısına ateş püskürdü.

DİZİDEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Gelen eleştirilerin ardından fragmanda yer alan “Ahilik” kelimesini çıkaran Gold Film, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak “FOX’un yeni dizisi Kızıl Goncalar’ın yayınlanan ilk tanıtımında geçen ‘Ahiler’ kelimesinden dolayı tüm kamuoyundan ve Kırşehir halkından özür dileriz” ifadelerine yer verdi.