Magazin

‘O Ses Türkiye’ yarışmada sürpriz bir jüri üyesi yer alacak

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı tarafından yapımcılığı üstlenilen 'O Ses Türkiye', yılbaşı özel bölümüyle 31 Aralık Pazar akşamı seyircilerle buluşacak. Bu özel bölümde, yarışmada beklenmedik bir jüri üyesi sürprizi yapılacak.

Abone Ol

TV8'in sevilen programı 'O Ses Türkiye'nin özel yılbaşı bölümünde jüri koltuğunda yer alacak isimlerden biri Meryem Uzerli oldu.

Almanya'nın Kassel şehrinde 12 Ağustos 1983'te dünyaya gelen Uzerli, Hüseyin Uzerli ve Alman Ursula'nın dört çocuğundan ikincisidir. İki ağabeyi ve bir ablasıyla büyüdü. Hayatının ilerleyen dönemlerinde ailesinden ayrılarak Hamburg'a taşındı ve Hamburg Schauspielstudio Frese'de tiyatro eğitimi aldı. Almanya'nın farklı bölgelerinde tiyatro sahnelerinde performans sergileyerek oyunculuk deneyimini geliştirdi.

2000-2003 yılları arasında Hamburg Schauspielstudio Frese'de oyunculuk eğitimi alan Uzerli, aynı zamanda Monica Heyder ile Kassel Dock'ta oyunculuk dersleri aldı. Ayrıca, Mike Bernardin'in Meisner Teknik Workshop'u ve Atölye Dans Dersi'nde de eğitimlerini sürdürdü.

Almanya'da birçok dizi ve sinema filminde rol alan Uzerli, Türkiye'ye gelerek "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandırdı. Bu rolüyle 2011 ve 2012'de En İyi Kadın Oyuncu ödüllerinin yanı sıra TV Yıldızları Özel Ödülü'nü kazandı. Ayrıca, Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olarak da tanındı.

2013 yılında diziden ayrılarak sağlık sorunları nedeniyle Berlin'e giden Uzerli, tükenmişlik sendromuyla mücadele etti ve bu süreçte Can Ateş'le bir ilişki yaşadı. Ancak hamilelik haberi sonrasında ilişkileri sona erdi ve Uzerli, Lara adını verdiği kızını dünyaya getirdi.

Drew Barrymore'a benzerliğiyle de dikkat çeken Uzerli, 2015 yılında "Annemin Yarası" adlı sinema filminde rol aldı ve daha sonra Star TV'de "Gecenin Kraliçesi"nde başrolü üstlendi.

Almanca ana dili olan Uzerli, aynı zamanda İngilizce'yi de iyi derecede bilmektedir.