William Bradley Pitt, Missouri Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi alırken içindeki oyunculuk tutkusuna odaklanmak için Hollywood'a adım attı. Başlangıçta tavuk kostümleriyle dikkat çektiği tanıtımlardan limuzin şoförlüğüne kadar farklı işlerde çalıştı.

braddd

1989'da "Cutting Class" ile başlayan yolculuğunda, "Thelma & Louise" ile kısa bir rol alarak "Dünyanın En Seksi Adamı" unvanını kazandı. Ardından "A River Runs Through It", "Legends of the Fall" ve "Interview with the Vampires" gibi yapımlarla çıkışını sürdürdü.

Özellikle "Seven" ve "12 Maymun" gibi filmlerle dikkatleri üzerine çeken Pitt, "Fight Club", "Ocean's Eleven" serisi, "Troy", "Mr. & Mrs. Smith", "World War Z" ve "Bir Zamanlar Hollywood'da" gibi gişe rekorları kıran yapımlarda yer alarak başarı grafiğini yükseltti.

brad pitt

Oscar adayı olan performansları ve yapımcılığını üstlendiği filmlerle de adından sıkça söz ettiren Pitt, özel hayatında Jennifer Aniston ve Angelina Jolie gibi ünlü isimlerle ilişkileriyle de magazin gündemine damga vurdu. Aniston'dan 2005'te ayrılıp Jolie ile ilişkiye başlaması ve sonrasında evlenip ayrılması uzun süre konuşuldu.

braddddd

IMDb'de en yüksek puanlı ilk on filmi arasında, "Dövüş Kulübü", "Soysuzlar Çetesi", "12 Yıllık Esaret", "12 Maymun", "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" gibi yapımlarla izleyicilerin gönlünde taht kuran birçok yapıt bulunuyor.

bradddddd

Yıldız Tilbe’nin sağlık durumu hakkında asılsız iddialar Yıldız Tilbe’nin sağlık durumu hakkında asılsız iddialar

Brad Pitt, hem kariyeri hem de kişisel hayatıyla Hollywood'un belki de en ilgi çekici ve tartışılan isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ