GTA 6 PC’ye Neden Gecikiyor? Rockstar Games çalışanı açıkladı GTA 6 PC’ye Neden Gecikiyor? Rockstar Games çalışanı açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), GÖKTÜRK-1 uydusunun 7. yılını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Paylaşımda, “Uzaydaki gözümüz olan GÖKTÜRK-1 uydusu 7 yaşında. GÖKTÜRK-1 uzaydaki görevi sırasında dünyanın etrafını 37 bin 378 defa turlayarak 82 bin 913 görüntü çekimi yaptı” ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın paylaştığı infografikte de GÖKTÜRK-1 uydusunun özellikleri ve başarıları anlatıldı. Buna göre, uydu 5 Aralık 2016’da Türkiye saatiyle 16.51’de uzaya fırlatıldı. Uydu, 680 kilometre yörünge yüksekliğinde, saniyede 7,5 kilometre hızla hareket ediyor. Uydunun komutası, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Keşif Uydu Tabur Komutanlığı personelince yürütülüyor.

GÖKTÜRK-1 uydusu, TSK’nın yüksek çözünürlüklü uydu görüntü desteğinin sağlanmasında, uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji kazanımı, uzman insan gücü ve altyapısının geliştirilmesi gibi pek çok alanda katkı sağlıyor. Ayrıca, uydu, orman alanlarının kontrolü, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi sivil faaliyet alanlarında da ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlandı.

GÖKTÜRK-1 uydusu, dünya üzerinde herhangi bir bölgeden coğrafi kısıtlama olmaksızın görüntü alabilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Uydu, uzaydaki görevine devam ederken, Türkiye’nin uzay çalışmalarına da önemli bir katkı sunuyor.

GAmrOLeXYAAhvQO

Kaynak: AA