Rockstar Games’in uzun zamandır beklenen oyunu GTA 6’nın fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fragman, kısa sürede 100 milyondan fazla izlenerek büyük ilgi gördü. 

ROCKSTAR’IN PARA KAZANMA STRATEJİSİ

GTA 6’nın PC’ye neden daha geç çıkacağının nedenini ise eski bir Rockstar çalışanı açıkladı. Mike York, YouTube kanalı York Reacts’te yaptığı bir videoda, Rockstar’ın bu kararının arkasında para kazanma stratejisinin yattığını söyledi.

Dünyadan 13 kat daha büyük... "Var olamayacak kadar devasa" bir gezegen budundu! Dünyadan 13 kat daha büyük... "Var olamayacak kadar devasa" bir gezegen budundu!

York’a göre, Rockstar, daha çok satış yaptığı PlayStation versiyonuna öncelik veriyor. Böylece, oyunun kalitesini ve performansını artırarak, daha çok gelir elde ediyor. Ayrıca, konsol versiyonunu önce çıkaran Rockstar, PC oyuncularını da meraklandırarak, ikinci bir satış dalgası yaratıyor.

PC OYUNCULARI İÇİN ZORLUKLAR

York, PC versiyonunun gecikmesinin bir diğer nedeninin de teknik zorluklar olduğunu belirtti. PC oyunları, farklı donanım ve yazılım konfigürasyonlarına uyum sağlamak zorunda. Bu da, oyunun test sürecini uzatıyor ve daha çok hata çıkma ihtimalini artırıyor. York, PC oyuncularının GTA 6’yı oynamak için iki yıl daha beklemek zorunda kalacaklarını, ancak bu sürede oyunu kaldırabilecek bir bilgisayar toplamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ