Suudi Arabistan’ın çehresine değiştirecek, belki de dünyadaki şehirleşmenin yeni çehresini  oluşturacak. Düz bir çizgi üzerinde 9 milyon insan için bir şehir ve aynı zamanda yeni kurulacak beş şehirli genç prens büyük bir atılım planlıyor.

Araba yok, her yere 5 dakikada gidilecek. The Line (Çizgi) projesi Veliaht prens Muhammed bin Selman'ın "Şimdiye kadarki en yaşanabilir şehir" dediği proje 170 kilometre uzunluğunda.

Küresel ekonomik güç merkezi olma şehir bunu simgeleyecek .

500 milyar dolar bütçeli. Yüksek hızlı bir demir yolu hattı olacak. Aslında ilk uygulama örnekleri caddeden Mekke ve Medine’ye başlatılan hızlı trenler oldu. Bu yenileye ait olmak gerçekten çok şaşırtıcıydı.
Teknoloji ile dini bölgelerin buluşması ibadet açısından büyük kolaylık oluyor.

Yeni projenin bir kısmını görme imkanım oldu.
AlUla bölgesi geleceğe ışık tuttu.
Beni etkileyen özellikle eskiden taş olarak adlandırılan kimi bölgelerin şimdi turizim bölgesi olarak gözde hale gelmesi.
AlUla ve Suud Maldivleri Neom yepyeni bir anlayışı simgeledi.
Prens, özellikle çevrenin korunması doğal ortamına devam ettirilmesi ve aynı zamanda yapay zeka kullanılarak akıllı şehirlerin oluşturulmasında öncülük yapıyor.

Proje için büyük dış yatırım geliyor. Aslında geleceğin şehrinin şahsında Türk firmalarının da payı olduğunu söylemem lazım.

Türkiye ile Arabistan arasındaki ilişkiler yükselirken Türk firmalarına da bazı kapılar açılmaya başlandı.

Kutsal Topraklarımızın bulunduğu bölgenin değişiminin ne yöne gittiğini aslında henüz bizler tam anlamıyla kavrayamadık.
Bu nedenle zaman zaman büyük devrimsel değişimleri size yazıyorum, ikili ilişkilerimizin gelişmesi ile ekonomik kazanımların da yaşanması için ipuçları veriyorum. Fütüristik gelecek parlak…