Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, paylaştığı bir videoda Türkiye'de kendisine sansür uygulandığını belirterek konser yapamadığını dile getirdi. Say, Türkiye'den konser daveti almadığını ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanı'ndan bu duruma çözüm bulmasını istedi.

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu

"130 ülkeden davet alıyorum, ama Türkiye'de bir konser salonundan davet alamıyorum. Bakanın bir şeyler yapması lazım. Bunun düzelmesi lazım." diyen Say, iddialarını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bakanlık Açıklaması Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu ise Say'ın iddialarına yanıt verdi. Mumcu, sanatçıya birkaç kez konser teklifi götürüldüğünü ancak Say'ın menajerinin bu teklifleri geri çevirdiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mumcu, Say'ın Filistin'e yönelik duruşunu desteklediğini ifade ederek, yaşadığı haksızlıktan üzüntü duyduğunu belirtti. Ayrıca, Say'ın paylaşımında Bakanlık hakkındaki açıklamalarının yanlış olduğunu, geçtiğimiz ay İsviçre'deki konserlerinin iptal edildiği zaman kendisinin Say'ı Antalya Kültür Yolu Festivali'nde sahnede görmek istediğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ