Otomobil

Araba alacaklar önce bu listeye bakmalı! En az tamir masrafı çıkaran otomobiller belli oldu

Milyonlarca araç arasında yapılan araştırma sonucunda en az arıza çıkaran modeller belirlendi. İşte araştırmanın sonucu…

Abone Ol

Shift Delete'nin akktarımına göre, otomobil alırken dikkat edilmesi gereken faktörler arasında arızaların maliyeti ve sıklığı önemli bir yer tutuyor. CarMD'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı araştırmaya göre, dünya çapında en az arıza çıkaran ilk 5 otomobil markası belirlendi.

1- Mazda

Japon otomobil devi Mazda, en az arıza çıkaran markalar listesinde ilk sırada yer alıyor. Ülkemizdeki satışlarını sonlandırmış olsa da yedek parça ve servis hizmetlerini uzun bir süre devam ettireceği belirtiliyor.

2- Toyota

Toyota, motor ve şanzıman dayanıklılığıyla bilinirken, otomatik şanzımanlarındaki bazı kullanıcı memnuniyetsizlikleriyle de dikkat çekiyor.

3- Acura

Japon üretici Acura, ABD, Kanada ve Hong Kong için ürettiği lüks otomobilleriyle en az arıza çıkaranlar listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

4- Hyundai

Koreli üretici Hyundai, Japon markalarının arasında kendine yer bulurken, özellikle şanzımanlarında yaşanan problemler sonrasında iyileştirmeler yaparak listeye girmeyi başardı.

5- Honda

Türkiye'de popülerlik kazanmış olan Honda, hem modifiye kültürünü hem de dayanıklı araçlarını sunmasıyla en az arıza çıkaranlar listesinde beşinci sırayı almış durumda.