İkinci el araba sahipleri, fiyatların düşmesine rağmen alıcıların galerilere gelmediğinden yakınıyor. Daha önce yüksek fiyatlarla satışa sundukları araçların değer kaybetmesi, galericilerin karlılığını olumsuz etkiledi.

Borsa güne yatay başladı Borsa güne yatay başladı

Fiyatların %30'a kadar düşmesine rağmen, vatandaşların bu indirimlere rağbet göstermemesi, sektörde sıkıntıların artmasına neden oldu.

Fiyat Düşüşünün Nedenleri

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararlar ve sıfır araçlara uygulanan kampanyalar, ikinci el araç piyasasındaki fiyat artışlarını kısmen engelledi. Ayrıca, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararları, bankaların kredi koşullarını zorlaştırarak vatandaşların ikinci el araç alımına olan ilgisini azalttı.

Galericilerden Gelen Yorumlar

Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi'nde işletmecilik yapan bir satıcı, durumdan şikayetçi olarak, "Kredi çekilebilse sıfır araç da, ikinci el araç da alınır. Araç fiyatları yüzde 30’larda düşmüş. En düşük araç 1 milyondan aşağı değil." dedi.

İkinci el araçların 300-500 bin arası satıldığını belirten satıcı, "700 ile 900 arası satılmaz, piyasası durgun. Dört aydır fiyat bu. Sektörün durumu şu an böyle, önümüzdeki aylarda ne olur bilemeyiz" şeklinde konuştu.

Editör: Şeyma Karakaş