Otomobil

2024 BMW X3 üzerindeki çalışmalar hızlandı

BMW, geniş X serisi araç portföyünü her zaman güncel tutma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.

Abone Ol

Bu nedenle her hafta yeni bir X serisi prototipi ile karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde, X2 ve elektrikli kardeşi iX2'nin perdeleri kaldırıldı ve şimdi de yeni nesil X3'ün üzerindeki çalışmalara hız verilmiş durumda. 2024'te piyasaya sürülecek olan bu model bir kez daha test sırasında görüntülendi.

Görüntü galerisinde iki farklı X3 versiyonu olduğunu söyleyebiliriz. İlk olarak, giriş seviyesi gibi görünen model hakkında konuşalım. Prototip, yaklaşık 20 inç büyüklüğe sahip jantlarla donatılmış ve boyutlarında bazı değişiklikler olduğu görülüyor. Ancak, resmi veriler gelene kadar bu iddiamızı kesinleştirmek mümkün olmayacak.

Yeni X3, G45 kod adıyla anılıyor ve BMW'nin başarılı tasarım dilinden uzaklaşmıyor gibi görünüyor. Tasarım açısından, BMW'nin X2 ailesinde olduğu gibi kapı kollarını hemzemin versiyonları ile değiştirmiş gibi görünüyor.

Alt taraftaki fotoğraf ise farklı bir prototipe ait. Dört çıkışlı bir egzoz sistemi taşıyan bu versiyonun M Performance modeli olduğuna inanılıyor. X1 ve X2 M35i modellerinde benzer bir düzeni görmüştük. Ancak, bu versiyonun M40i yerine M50i olarak adlandırılacağı öne sürülüyor.

2024 yılında, BMW yeni X3'ü elektrikli bir versiyon olmadan tanıtacak. iX3 için Neue Klasse platformunu bekleyen BMW, iX3'ü 2025 yılında pazara sunmayı planlıyor. Ayrıca, i3 Sedan ile birlikte piyasaya sürülecek olan iX3, elektrikli otomobil dünyasında heyecanla bekleniyor.