Yerli ve milli muharip uçağımız KAAN ilk deneme uçuşunun ardından piste teker değdirdiğinde uçağa doğru ağlayarak koşan mühendisleri görüp de bu sevince ortak olmamak için ancak bu ülkenin düşmanlarıyla aynı çizgide olmak gerekir. İlle de hükümeti alkışlamadan da bu heyecana ortak olunamaz mıydı? Bu uçağın uçamaması için canını verecek karakterlerle aynı kimliği taşıyor olmanın verdiği huzursuzluk da cabası...

Daha geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin uzay macerasının ilk basamağı geçilirken buna “Turistik gezi” diyerek itibarsızlaştırmaya çalışanlar, KAAN için de bula bula “Motoru yerli değil” kılıfına sarıldılar. Merak etmeyin, hazmedemeyenler için kocaman motor takacaklar. Hem de ikişer ikişer. Yerli ve milli motorlarımız yalnızca KAAN için değil, özel ve kamu üretimi olan tüm savunma sanayii araçlarında kullanılacak. GÖKBEY de ilk havalandığında aynı eleştirileri almıştı. Yerli ve milli motorla uçmaya başladığında ise aynı cenahtan tersine bir cevap gelmedi. “İnsan bir utanır da sözlerini geri alır mı?” desek, maalesef o da yok. Başarıları sessizce izleyip başlangıçlara ise takoz vurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bu memleketin gerçek sahiplerinin sesi diğerleri kadar çok çıkmadığı için kendilerini elit mertebede görmeye devam edip beslendikleri mihrakların piyonluğuna devam eden vatansızların ağzımızla kuş bile tutsak bunu alkışlamayacakları artık gün gibi aşikâr. Salgın dönemindeyken Cumhuriyet tarihimizde yapılmadığı kadar hastane açan iktidarı eleştirip Bakırköy'e sağlıkçı heykeli dikenleri ayakta alkışlayanlar, uçak heykeli yapanları uçağın kendisini yapanlardan daha başarılı bulup bir de oy veriyor.

Çağdaşlık kisvesi altında her türlü yobazlığı, aymazlığı, ihaneti ve işbirlikçiliği sıradan mesai hâline getirenler, çağa ayak uydurup teknolojinin sınırlarını zorlayarak güvenli bir geleceğe bizim ve torunlarımızın erişmesi için gecesini gündüzüne katanları anlayamazlar. Alkış beklemiyoruz belki ama bari sekteye uğratmak için hainlerle işbirliği yapmasanız da yeterli olacaktır. Gölge etmeyin yani, başka ihsan istemez. Oyunuzu da kime veriyorsanız verin, demokratik ortamda buna karışacak değiliz. Sizden oy bekleyen, övgü bekleyen, destek bekleyen, alkış bekleyen ne atanmış var ne de seçilmiş.

Türkiye Cumhuriyeti yalnızca 1923'ten beri cumhuriyet. İçimizdeki İrlandalılar bilsin ki; biz yalnızca 100 yılı geride bırakmış bir medeniyet değiliz. Ordularımızın geçmişi milattan öncesine kadar dayanır. Daha dün doğmadık, yarın da son bulmayacağız. Şanlı ordumuz, tarihindeki parlak zaferlerinin kılavuzluğunda cumhuriyetimizi güçlü ve güvenli bir geleceğe taşımamız için her koldan dosta güven düşmana korku salmaya devam edecektir.

Elbette her teknolojinin olduğu gibi KAAN'ımızın da eksikleri vardır. Hemen yarın envantere gireceğini kimse de söylemedi. Ama mavi göklerde mermi gibi süzülürken hangimiz gururlanmadık? Mühendislerimizin yanında KAAN'a doğru koşmayı hangimiz istemedik ve hangimizin gözlerine yaş dolmadı? Hangimiz olduğu malûm. Ordumuz dışarıya karşı kalkanlarını açarken vatan evlatları da içimizdeki versiyonlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ama bilsinler ki bu bizi daha da zinde tutuyor ve her an tetikte beklememize sebep oluyor. TOMA'nın suyuna kollarını açmayı kahramanlık zannedenlerin tankların önüne yatıp vatan müdafaası gerçekleştirenlere makarnacı diye hitap ettiği ülkede, heykelden heykele açılış yapanlar kadar gerçek kahramanları alkışlamadılar.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; “İstikbâl Göklerdedir” derken tam olarak bugünleri işaret etmiştir. Muasır medeniyet dediğimiz şey tam olarak bizim şu andaki hedefimiz olmakla beraber Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müesses nizam ile bunu karıştıranlar, vesayetin devam etmesi için hangi örgütle el sıkışacaklarını bile şaşırdılar. Hangi örgüt ve hangi silahlarla gelirlerse gelsinler, karşılarında savunma ve diplomaside artık tarih yazan bir Türkiye Cumhuriyeti var ve ilelebet de payidar kalacaktır.

“Atatürk'ün izindeyiz” diyerek paylaşım yapıp gerçekten izne çıkanlar, bu güzel memlekette Atatürk ne öngördüyse ve ne hedeflediyse gerçekleştirenleri yıllardır görmezden gelip hazmedememeye devam ediyorlar. Ama merak etmeyin. Hazmedemeyenler için yerli ve milli motor yakında geliyor.