Kışın bağışıklık sistemini güçlendirir girip e veda edin içinde hiçendüstiyel kimyasal katkı koruyucu kullanmadan sağlık deposu 

`height=

Evde Kemik suyu nasıl yapılır 

İLİKLİ KEMİK suyu
Malzemeler 

5 adet kaval kemiği
4 adet kuru soğan
10 adet sarmısak
500 Gr tereyağı
30 Gr tane karabiber
10 defne yaprağı
3 dal Taze dağ kekiği
3 adet kereviz
2 adet patates 

Evde ve iş yerlerimizde Kemik suyu hazırlamak için öncelikle eklem yerleri ile birlikte satın aldığınız ilikli kemikleri yaklaşık 1 saat bol suda bekleterek varsa kanının çıkmasını sağlayalım.Daha sonra beklettiğimiz suyu dökerek kemikleri geniş bir tencereye alalım. Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım.Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak.    7-8 saat kaynatalım. Bu süre içerisinde et suyumuzun jel kıvamına geldiğini göreceksiniz.Kemik suyunu ocaktan aldıktan sonra içerisinden iri kemik parçalarını alalım ve kemik suyunu süzgeçten geçirerek varsa küçük kemik parçaları süzülmesini sağlayalım.Daha sonra kemik suyumuzu soğumaya bırakalım.Soğuyan kemik suyunun üzerinde oluşan beyaz yağ tabakasını ayıralım ve altta kalan jel kıvamındaki kemik suyumuzu saklama kaplarımıza alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.Ayırdığımız yağı ise kavurarak değil ama dilerseniz pilavların, dolmaların ve yemeklerin içerisine ekleyebilirsiniz. Yemeklerinize lezzet verecektir.Ben baharat kullandım extra Tad versin diye 

`height=

EV YOĞURDU NASIL YAPILIR 
Ev yoğurdu nasıl yapılır faydaları 
Yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt neye iyi geliyor?

Şimdi mutfağı anlamak için örneklendiriyorum:
  Yoğurt ısıtır mı? Soğutur mu? Diye sorsanız cevap soğutucudur. Yoğurt   2. Dereceden soğutur. Salatalık ısıtır mı soğutur mu derseniz salatalıkta 2. Dereceden soğutucudur. Salatalık ile yoğurdu karıştırır iseniz cacık olur ama ikisi de soğutucu olduğu için vücudun soğuk dengesi artar sıcak dengesi düşer hasta olursunuz. Atslar demişlerdir ki madem yoğurt ve salatalık ikisi de 2. Dereceden soğutucu bunların üzerine 2 tane ikinci dereceden ısıtıcı katalım ki yoğurt ve salatalığın soğuttuğunu nane ve zeytinyağı ısıtsın demişlerdir ve cacığa nane ve zeytinyağı dökmüşlerdir. Böylelikle dengeli bir yemek olmuştur. 

`height=

TURŞUNUN FAYDALARI NELERDİR? 

Sofraların vazgeçilmezi turşunun ortaya çıkış hikayesine kısaca göz attığımıza göre, gelelim faydalarına! Turşunun faydaları gerçekten de saymakla bitmiyor. Bu lezzetli yiyecek, özellikle kış aylarında sofralarımızı şenlendirmenin yanı sıra, pek çok sağlık faydasını da beraberinde getiriyor. İşte turşu yemenin size sağlayacağı faydalardan birkaçtanesi! 

DOĞAL ANTİBİYOTİK DEPOSU 

Turşunun faydaları, ilk olarak hastalıklara karşı açtığı savaşta kendini gösteriyor. Turşu oluşumu sırasında kullanılan limon ve sirke, tercih edilen meyve ve sebzelerin vitaminleri ile de birleşince doğal bir antibiyotik etkisi gösteriyor. Soğuk havayla bağışıklık sistemi zayıflayan bünyeleri güçlendirmek için turşu ideal bir yardımcı. Turşunun geleneksel olarak mevsim geçişlerinde ve soğuk kış günlerine tercih edilmesinin nedeni de işte bu faydasından geliyor! 

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI 

Lezzeti ile adinden söz ettiren turşunun faydaları arasında bir de antioksidan özelliği yer alıyor. Kaliteli bir turşu, dalından taze toplanmış sebze ve meyvelerden elde edilir. Bu besinler de içlerinde antioksidan maddeler bulundururlar. Taze ürünlerden elde edilen turşuların içerisindeki bu maddeler, bünyeyi serbest radikallere karşı korur, hücre yenilenmesine katkıda bulunur. Aslında bedenin antioksidan madde ihtiyaçları için havalı karışımlar ve yeşil sıvılar kadar, geleneksel bir lezzet olan turşu da tercih edilebilir.