Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz son birkaç yıl zarfında ciddi ivme kazandı. Türkler, gerek Vizyon 2030 projelerine, gerekse Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacağı Expo 2030 ve FİFA 2034 Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlarla ilgili altyapı çalışmalarına katkı sunuyor.

İnşaat projeleri dönüşüm demek. 
Artık Arabistan yenilikçilik ve hırsla dolu bir bölge.

Fütüristik şehirlerden sürdürülebilir gelişmelere kadar bu projeler, bölgenin manzarasını dönüştürmeye, geleceğini şekillendirmeye ve bölgede önemli ölçüde iyileştirilmiş turistik yerler, eğlence mekanları, finans ve sağlık merkezleri ve yerleşim alanları yaratmaya hazırlanıyor. Bakın bu gerçek bir devrimdir.


Yeni Murabba 

2023 yılında Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Riyad'da 19 metrekarelik Yeni Murabba bölgesini hizmete açtığında kimse bu kadar ilgi göreceğini düşünmedi. 
Yeni Murabba projesi, sağlıklı yaşam tarzlarını ve toplum faaliyetlerini teşvik ederek yaşam kalitesini artıracak yeşil alanların yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı sürdürülebilirlik kavramı etrafında inşa edilecek. 
Yani 21. yüzyıl projesi.

Projede ikonik bir müze, bir teknoloji ve tasarım üniversitesi, çok amaçlı bir tiyatro ve 80'den fazla eğlence ve kültür mekanı yer alacak. 2030 yılında tamamlanacak.

Cidde Metrosu 
Cidde Metrosu, şehrin ulaşım sisteminde devrim yaratmak için tasarlanmış ileriye dönük bir kentsel ana plan. Turuncu Hat, Mavi Hat ve Yeşil Hat. 2025’de bitecek.

Ramhan Adası 
Ramhan Adası lüks bir sahil projesi.
Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri ortaklığı var. Proje, Emaar Properties'e ait bir emlak şirketi olan Eagle Hills tarafından geliştiriliyor. Projede bir dizi lüks villa, daire ve konutun yanı sıra bir marina, golf sahası yer alacak. Ada, lüksün eşsiz bir görünümünü sunacak ve yüksek kaliteli bir yaşam tarzı arayanlar için popüler bir seçim olacak.
3,5 Milyar ABD Doları ve 2026 yılında tamamlanacak.

Clinique La Prairie (Kızıldeniz) 
Clinique La Prairie, Suudi Arabistan'ın kuzeybatı sahil şeridi Amaala'da üst düzey bir sağlık tesisi açacak dünyaca ünlü bir uzun ömür kliniği ve sağlıklı yaşam markası.

Suudi Arabistan’da Ağustos ayındaki tüm seyahatimde özellikle büyük değişimin genç ve kadınlar tarafından çok yüksek destek gördüğüne şahit oldum.
Arabistan’da tarih yeniden yazılıyor…
Kısa başlıklarıyla büyük yatırımların aslında yeni adı Suudi Arabistan devrimi.
Bunu yaşayarak kısa zamanda daha iyi anlayacağız.