Başladığımız bildiri başlıkları yazımıza devam ediyoruz.
10/ 'Burdur Yöresi Geleneksel Yörük Kadın ve Erkek Kostümü'
Başlık yanlıştır. Geleneksel' kullanılmaz, zaten halk giysisi geleneklidir, gelenek içindedir. Gereksiz yere başa konulmamalıdır. Ayrıca, 'kostüm' değil 'giysi 'denilmelidir. Çünkü, halk 'giysiyi' kullanmaktadır. Bu bildirideki yöre giysileri zaten derlenmiş ve bilinmektedir. Yeni bir giysi mi bulunmuştur? Derleme yöntemi ile yeni bir çalışma mı yapılmıştır? Basıldığında görülecektir.
11/ '; ; ; ; ,Konya Örneği, YTÜ Örneği v.b.'
Bildiriden ziyade, genellikle 'kurumu tanıtıcı, 'biz bu alana farklı yaklaşıyoruz' anlamı taşıyor.' Yanılmak isteriz.
12/ 'Müzik Öğretmeni Yetiştiren Kurumlarda Viyolonsel Eğitimi Sürecinde Sıklıkla Çalışılan Eserlerin Belirlenmesi' konusu, tamamen kurumların repertuvar işidir, bir bildiri konusu değildir.. Çünkü, viyolonsel hocalarının ortak görüşleri ile belirlenmektedir. Özel ve geneli ilgilendiren, bildiri konusu olacak bir konu değildir. Başlık ta gereksiz uzatılmıştır
13/ Birçok bildiride, öğrencilerin-öğretmenlerin görüşleri ile bildiri oluşturulmuştur. Anket çalışmalarının nasıl, kaçkişiyle, hangi örneklemeyle yapılacağı birçok kaynakta yazılıdır.
14/ Birçok bildiri karşılaştırmalı' olarak hazırlanmış. Oysa, karşılaştırma sonucunda kazanım mı olmuş/kaybedilmiş mi? sorusunun cevabı da olmalıdır. Basılınca bakacağız.
15/ 'Türkiye`de Modern Dans Eğitiminin Tarihsel Sürecine Genel Bir Bakış Ve Dans Eğitiminin Geliştirilmesi Ü zerine Düşünceler'
Çok karmaşık bir başlık olmuş. 'Modern Dans Eğitiminin Tarihsel Süreci' ne ilişkin o kadar çok çalışma var ki, intihal kaçınılmaz, yani tehlikeli!...Keşke, sadece 'Dans eğitiminin geliştirilmesi üzerine yeni projeler' olsaymış.
16/ 'Sanatın 'Ne' Sanatçının 'Kim' Olduğu Ü zerine Bir Değerlendirme' Çok tartışılan, çokça yazılan, kaynakları bol, kolay karar verilemeyecek bir konuya bir THO mezunu ve bir öğretmen değinmiş. Basılınca göreceğiz sonuçne olmuş? Konuyu bitirmişler mi? Bakacağız!..
17/ 'Avrupa Birliği Ü lkeleri İle Türkiye`deki Sanat Eğitimi Veren Fakültelerin Akreditasyon Durumlarının Karşılaştırılması' Bu konu bir bildiri değil, bir kitap olacak bir konudur. Bir yanda, AB, diğer yanda Türkiye Sanat Kurumları (88 GSF,48 Konservatuar,25 GSE ve 85 GSL), öter yanda Akreditasyon konusu!...Lütfen!...
Müzik kurumları yeniden Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Konservatuarlar olarak yapılanmalı ve Güzel Sanatlar alanından ayrılmalıdır.