Bir süre önce maddi sıkıntılar yaşadığına dair çıkan haberlerle gündeme gelen Meral Zeren’in yıllar içinde büyük değişim yaşadığı dikkat çekti.

Salako filminde Kemal Sunal ile başrolleri paylaşan Meral Zeren, hayat verdiği Emine karakteri ile Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri arasında yer aldı.

Salako Meral Zeren Kemal Sunal

Güzelliği ile bir döneme iz bırakan Meral Zeren geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Salako'nun Emine'si Meral Zeren'in son halini görenler büyük şaşkınlık yaşadı. İşte o kareler:

Meral Zeren 2

Aradan geçen yıllarda büyük değişim yaşayan Meral Zeren hakkında bir dönem büyük maddi sıkıntılar içinde olduğu haberleri çıkmıştı.

Salako'nun Emine'si, Hanzo'nun hemşire Hülya'sı Meral Zeren'in son hali hayranlarını üzerken şaşkınlığa da neden oldu.

Zeren, sosyal medyada adına açılmış hesapların hiçbirinin kendisine ait olmadığını ve hayranlarının kendi adı kullanılarak yapılan paylaşımlara inanmamalarını belirtti.

Meral Zeren 1

MERAL ZEREN KİMDİR?

6 Haziran 1956 yılında Adana’da dünyaya Meral Zeren sinema oyuncusu ve ses sanatçısıdır. Ortaokulda bir süre okuduktan sonra eğitimini yarım bıraktı ve 13 yaşındayken sahneye çıkarak şarkıcılığa başladı.

Şarkı söylediği sahnede filmcilerin dikkatlerini çeken Meral Zeren 1971’de Kadri Yurdatap’ın, “Kadri Film” adına yapımcısı olduğu, Natuk Baytan’ın yönetip Yılmaz Köksal’ın baş rolünü oynadığı “Önce Sev Sonra Vur” filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. Zeren bu fFilmde rol alabilmek için yaşını 4 yıl büyütür.

Çok sayıda filmde başrol oynayan Meral Zeren 1970′li yıllarda Selami Şahin’den Türk Sanat Müziği dersi almaya başladı ve solist olarak tekrar sahnelere döndü.

Zeki Müren ve Ajda Pekkan’la Çakıl Gazinosu’nda sahne aldı. 1979 yılında Kalbinden Atma Beni/Hercai 45’liğini çıkardı.

1980’de son büyük sinema filmi Banker Bilo’da rol aldı. 1980’li yıllarda “Kanlı Nigar” ve “Evet mi Hayır mı” müzikallerinde rol aldı. Tiyatrolarda çalışmasının ardından 1985 yılında Duvardaki Kan dizisiyle yeniden çıkış yapan Meral Zeren gelen teklifler üzerine 1986 yılında başladığı assolistliği 90’lı yıllarda gazinoların kapanmasına kadar devam ettirdi. Ardından TV filmi ve dizilerinde oynadı.

Şimdilerde İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Bebek’te yaşayan Meral Zeren, zaman zaman sahile inip boğazın serin sularında keyif yapıyor. Bu arada Meral Zeren evi ile de sık sık gündeme geliyor.

Ünlü yönetmenler Atıf Yılmaz ve Memduh Ünlü tarafından keşfedilen Meral Zeren’in birçok ünlü Yeşilçam oyuncusunun yer aldığı sinema filmlerinden bazıları şöyledir:

Battal Gazi Destanı (1971)

Aladdin’in Lambası (1971)

Çöl Kartalı (1972)

Bitirim Kardeşler (1973)

Salak Milyoner (1974)

Salako (1974)

Köyden İndim Şehre (1974)

Şaşkın Damat (1975)

Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976)

Banker Bilo (1980)

Hercai (1984)

Beni Kalbinden Atma (1984)

Ana Gibi Yar Olmaz (1986)

Oyun İçinde Oyun (1993)

155 Alo Polis (1995)

Karlar Eriyince (2000)

Yalnız Ölüm (2000)

Sen Hiç Güneşte Üşüdün Mü (2003)

Natuk Baytan Belgeseli (2007)

Salako Meral Zeren Kemal Sunal 3

Meral Zeren’in son olarak rol aldığı film 2007 yılında çekilen Natuk Baytan Belgeseli’dir. Zeren bu filmde kendisini oynar. Ünlü oyuncuya 1971-2007 yılları arasında oynadığı filmlerde Kemal Sunan, Metin Akpınar, Zeki Alaysa, Ali Şen, Adile Naşit, Kartal Tibet, İhsan Yüce ve Kadir İnanır gibi isimler eşlik eder. Oyuncunun yer aldığı filmler ise Zeki Ökten, Atıf Yılmaz, Ertem Eğilmez, Halit Refiğ ve Natuk Baytan gibi ünlü yönetmenler tarafından çekilen filmlerdir.

MERAL ZEREN TELEVİZYON KARİYERİ

Oyunculuk kariyerinde televizyon oyunculuğu da vardır. Meral Zeren birden fazla TV filmi ve dizisinde rol aldı. Başarılı oyuncu ilk TV dizisi oyunculuğunu 1979 yılında İbiş’in Rüyası isimli diziyle gerçekleştirir. Meral Zeren devam eden yıllarda ise Duvardaki Kan, Aile Bağları, Mutlugiller, Ölüm ve Giz, Bitirim Şoför, Şişman İle Pişman, Eden Bulur, Sırlar Dünyası ve Fakiro isimle yapımlarda rol alır. Televizyonda son olarak rol aldığı yapım ise 2011 yılında yayınlanan Farklı Boyut isimli dizidir.

MERAL ZEREN’İN ÇOCUĞU VAR MI ve ALBÜMLERİ NELERDİR?

Meral Zeren’in çocuğu yoktur. Şaşkın Damat ve Salako isimli filmlerdeki başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Meral Zeren’in şarkıcılık kariyeri de görkemlidir. Selami Şahin’den müzik eğitimi alan sanatçı albüm, beste ve şarkı sözü sahibidir. Günümüzde de sevilen Kanım Kaynadı Sana, Sakın Ağlama Ardımdan, Kalbinden Atma Beni ve Sensiz Olmuyor isimle şarkıları söz yazarıdır. Meral Zeren ayrıca 1979 yılında Hercai ve Kalbinden Atma Beni isimli albümleri çıkarmıştır.

Selami Sahin

SELAMİ ŞAHİN'LE NİŞANLIYMIŞ!

Meral Zeren hakkında en şaşırtan ve bilinmeyen detaylardan biri de müzik eğitimi aldığı Selami Şahin'le nişanlanması. Meral Zeren, Selami Şahin'den ayrılma sebebini “Selami o dönem kadınlara biraz düşkündü. Yani çapkındı” sözleriyle açıklamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ