Gündem Özel

Naci Görür, 'yine aynı yer' diyerek İzmir için uyardı! Büyük depremin habercisi mi?

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından önemli bilgiler paylaştı. Görür, yaptığı açıklamada, "Aynı bölgede 1 Ekim 2023 tarihinde de benzer büyüklükte bir deprem yaşanmıştı. Bu depremler, İzmir ve Dağkızılca Fayları arasında meydana gelmekte olup, bu faylar Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay sisteminin bir parçasıdır" dedi.

Abone Ol

İzmir'de, son iki gün içinde ardışık depremler meydana geldi. Bayındır ilçesindeki 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Buca ilçesinde dün gece saat 23.53'te 3.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremler nedeniyle kentte endişe ve paniğe yol açtı.

Depremlerin ardından ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulundu. Görür, halkı deprem riskine karşı dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet etti.

Ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'deki ardışık depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Arkadaşlar, Zafer-Buca/İzmir'de 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Aynı yerde aynı büyüklükte bir deprem de 1 Ekim 2023 tarihinde de olmuştu. Deprem, İzmir ve Dağkızılca fayları arasında gerçekleşti. Bu faylar Gediz Grabeni'nin güney sınırındaki fay sisteminin bileşenleridir. Geçmiş olsun. Sevgiyle." Prof. Dr. Naci Görür, halkı deprem riskine karşı bilinçlenmeye ve tedbirler almaya çağırdı.