1. VİETNAM: POŞETLİ OKUL YOLU

Ekran görüntüsü 2023-12-17 123702

Vietnam’ın kuzeybatısındaki Dien Dien bölgesinde çocuklar okula gitmek için bu nehri geçmek zorundalar. Bunun için ise babaları tarafından nehrin karşısına taşınıyorlar. Okula gidecek olan çocuklar babalarının ellerindeki büyük poşetlerle taşınıyor ve nehrin karşısına geçiriliyorlar.

2. HİNDİSTAN: TUKTUK İLE OKULA GİDEN ÇOCUKLAR

1-39

Hindistan’ın Belganda kentinde, çocuklar okula gitmek için tuktuk adı verilen çekçek arabalarına biniyorlar. Bu araçlar hem ucuz hem de trafikte kolayca ilerleyebiliyor.

3. ENDONEZYA: BOZULMUŞ BİR ASMA KÖPRÜDEN GEÇEN ÖĞRENCİLER

2-43

Endonezya’nın Lebak bölgesinde, öğrenciler okula gitmek için bozulmuş bir asma köprüden geçmek zorunda kalıyorlar. Köprü, 2012 yılında bir sel sonucu hasar görmüştü. Haber Endonezya’da yayıldıktan sonra yeni bir köprü yapıldı.

4. KOLOMBİYA: ÇELİK BİR KABLOYLA UÇAN ÇOCUKLAR

3-28

Kolombiya’nın Rio Negro nehri kıyısında yaşayan çocuklar, okula gitmek için nehrin 400 metre üzerinden çelik bir kabloyla uçuyorlar. Bu yöntem, nehir boyunca uzanan tek ulaşım aracı.

5. FİLİPİNLER: ŞİŞMİŞ LASTİKLERLE NEHRİ GEÇEN İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ

4-46

Filipinler’in Rizal eyaletinde, ilkokul öğrencileri okula gitmek için şişmiş lastiklerle nehiri geçiyorlar. Bu lastikler, yerel balıkçılar tarafından sağlanıyor.

6. ENDONEZYA: KANO İLE OKULA GİDEN ÖĞRENCİLER

5-45

Endonezya’nın Riau bölgesinde, öğrenciler okula gitmek için kano adı verilen hafif sandallarla nehiri aşıyorlar. Bu sandallar, yerel halk tarafından yapılıyor.

7. ÇİN: KAR ALTINDA KIRIK BİR KÖPRÜDEN GEÇENLER

6-38

Çin’in Dujiangyan kentinde, öğrenciler okula gitmek için kar altında kırık bir köprüden geçiyorlar. Köprü, 2008 yılında meydana gelen büyük bir deprem sonucu zarar görmüştü.

8. NEPAL: HİMALAYA’DAN GEÇEREK OKULA GİDEN ÇOCUKLAR

7-30

Nepal’in Himalaya dağlarında yaşayan çocuklar, yatılı bir okula gitmek için dağlardan geçiyorlar. Bu yolculuk, yaklaşık 5 gün sürüyor.

9. ENDONEZYA: GERGİN BİR İPLE NEHRİ GEÇEN ÇOCUKLAR

8-17

Türk boylarının bu fotoğraflarını daha önce hiç görmediniz! Siz hangi Türk boyundansınız ? İşte boyların il il dağılımı Türk boylarının bu fotoğraflarını daha önce hiç görmediniz! Siz hangi Türk boyundansınız ? İşte boyların il il dağılımı

Endonezya’nın Sumatra adasında yaşayan çocuklar, okula gitmek için nehrin 30 metre yukarısından gergin bir ipe tutunarak geçiyorlar. Bu ip, yerel halk tarafından kurulmuş.

10. ÇİN: DAĞ ÜZERİNDEKİ DAR YOLDAN OKULA GİDENLER

9-14

Çin’in Sichuan eyaletinde, öğrenciler muhtemelen dünyanın en uzak okuluna gitmek için dağ üzerinde yaklaşık 30 cm genişliğindeki bir yoldan yürüyorlar. Bu yol, yaklaşık 200 metre yükseklikte.

11. ÇİN: DAĞLARDAN YATILI BİR OKULA GİDENLER

10-3

Çin’in Pili kentinde, öğrenciler yatılı bir okula gitmek için dağlardan geçiyorlar. Bu yolculuk, yaklaşık 2 saat sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ