Gündem Özel

Pilav ve makarna yiyerek diyet yapmanın yolları!

Diyet yapanların çoğunlukla listeden çıkardığı makarna ve pilavı tüketerek de diyet yapabilmek mümkün. Peki nasıl? İşte makarna ve pilavla diyet yapmanın yolları...

Abone Ol

Diyet yaparken pek çok insanın ilk aklına gelen şey, makarna ve pilav gibi karbonhidratların kesilmesi gerektiği oluyor. Ancak, aslında önemli olan bu besinleri nasıl pişirdiğiniz ve neyle birlikte tükettiğinizdir.

Yaşam Danışmanı Meltem Sarıkışlalı, makarna ve pilavla kilo vermenin mümkün olup olmadığı konusunda değerli bilgiler veriyor.

MAKARNA VE DİYET

Makarnayı pişirirken içine ağır soslar ve yağlar eklerseniz kilo almanız kaçınılmaz olabilir. Ancak, makarnayı sebzelerle birlikte ya da protein kaynakları olan et, tavuk, balık gibi besinlerle tüketirseniz dengeli bir öğün elde edebilirsiniz. Porsiyon kontrolü de bu noktada büyük önem taşır. Örneğin, 3 yemek kaşığı makarna, 1 ince dilim ekmeğe denk gelir. Haftada birkaç gün, öğle yemeğinde ekmeğin yerine bu porsiyonu makarna ile değiştirebilirsiniz.

PİLAV VE DİYET

Pilav da benzer şekilde kontrolle tüketilebilir. Örneğin, sebze yemeğinizin yanına küçük bir porsiyon pilav eklemek kilo vermeye engel olmaz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, aynı öğünde ekstra ekmek tüketmemek olmalıdır.

KONTROL SİZDE!

Sonuç olarak, diyet sürecinde bazı yiyeceklere tamamen veda etmek yerine doğru porsiyon ve uygun eşlikçilerle tüketim yapmak önemlidir. Makarna ve pilav gibi karbonhidratları doğru şekilde dengeleyerek, sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.