Gündem Özel

Pes dedirten dolandırıcılık! Külçe altın diye sattığı şeyi görenlerin ağzı açık kaldı

İstanbul'da kuyumcu olduğunu söyleyen şahıs, külçe altın şeklindeki çakmaları gerçek altın gibi satmaya çalıştı. Bu çakmaklardan bir tanesini bir kişiye tam 18 bin 200 TL 'ye satan dolandırıcı kıs süre içinde polis ekipleri tarafından yakalandı.

Abone Ol

İstanbul'da kuyumcu olduğunu iddia eden bir kişi, külçe altın şeklindeki çakmaları gerçek altın gibi satmaya çalışarak bir kişiyi 18 bin 200 TL dolandırdı. 70 suç kaydı bulunan şüpheli şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.

Olay Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde meydana geldi. 7 Ekim 2023'te, A.K. isimli şahıs cadde üzerinde yürüdüğü esnada bir kişi, yaklaşıp yabancı uyruklu olduğunu ve kuyumculuk yaptığını söyledi. Daha sonra elindeki külçe altın görünümlü çakmaları gerçek altın gibi 18 bin 200 TL karşılığında satmaya çalıştı. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve olayla ilgili çalışma başlattı.

Yapılan çalışma sonucunda, dolandırılmaya çalışılan A.K. isimli şahsın yanına gelen bir başka şüphelinin güven kazanmak amacıyla para karşılığında külçe altın satın aldığı ve A.K.'yi dolandırıcılık yöntemine inandırarak başka bir külçeyi 18 bin 200 TL karşılığında sattıkları anlaşıldı.

Polis ekipleri, aynı yöntemi kullanarak farklı tarihlerde Arnavutköy, Başakşehir, Güngören ve Kadıköy ilçelerinde de benzer dolandırıcılık vakalarının yaşandığını tespit etti. Mağdurların toplamda 49 bin TL ve bin 500 dolar dolandırıldığı belirlendi.

Şüpheli M.P'nin toplamda 70 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Güngören'deki bir adrese yapılan operasyonla M.P. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından M.P. adli makamlara sevk edildi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.