Gündem Özel

Palamut balığı nasıl tüketilmelidir? Faydaları nelerdir?

Sonbahar aylarının vazgeçilmez lezzeti palamut balığı, yüksek oranda omega-3 yağ asidi içermekteedir. Peki palamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte palamut balığı hakkında merak edilenler…

Abone Ol

Ağustos ayından itibaren avlanmaya başlanan palamut balığı neredeyse sonbahar aylarının sonuna kadar rahatlıkla tüketilir. Yüksek oranda omega-3 yağ asidi içeren palamut balığı özellikle kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını önler. Uzmanlar çocukluk çağdan itibaren hafta da en az bir kez bu tür balıkların tüketilmesinin faydalı olacağını söylüyor. Peki Palamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir?

PALAMUT BALIĞININ FAYDALARINDAN SADECE BİRKAÇI

Omega- 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıklar insan sağlığına olumlu katkı sağlar. Sonbaharın ilk günü ile beraber kalkan av yasağından sonra denizlere açılan balıkçılar kısa sürede tezgahları doldurmaya başladı. Şubat ortalarına kadar tüketilen balık vücudun kendiliğinden üretmediği birçok maddeyi tek seferde sağlar. Balık türlerinden hamsi ve somondan sonra en çok tüketilmesi tercih edilen palamut, özellikle cilt sağlığına katkı sağlar.

PALAMUT BALIĞININ FARKLI TÜRLERİ NELERDİR?

Palamut balığı; palamut vozonu, çingene palamudu, palamut, kestane palamudu, zindandelen, torik, sivri altıparmak ve piçuta gibi türleri bulunur. İçeriğinde fosfor, sülfür, vanadyum maddeleri bulunur. Protein ve D vitamini bakımından da oldukça zengindir.

PALAMUT BALIĞINI NASIL TÜKETMELİSİNİZ?

Palamut balığı; haftada en az bir kez 150 gramdan fazla tüketilmelidir. Palamut balığı; salata, çorba, pilav gibi yemeklere eklenerek lezzetli bir atıştırmalık sunulabilir. Ayrıca palamut suyu da içilebilir veya yemeklere karıştırılabilir. Palamut suyu; sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.