Gündem Özel

Milli Takıma bir Vargas daha katılacak: Formayı o tarihte giyecek

Milli takımda gösterdiği olağanüstü performansı ile Türkiye'nin sevgilisi haline gelen Küba asıllı Melissa Vargas'ın ardından Filenin Sultanları'na bir başarılı isim daha katılıyor. Vakıfbank Spor Kulübü'nde forma giyen pasör çapraz Romanya doğumlu Aleksia Karutasu'nun milli formayı giyeceği belirtildi.

Abone Ol

2022’de Türk Vatandaşlığına Geçti

VakıfBank Spor Kulübü formasını giyen Romanya doğumlu Aleksia Karutasu, 2022 yılında Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Karutasu'nun uzun süredir Türk vatandaşı olmak istediğini ve bu sürecin olumlu sonuçlandığını belirtti.

"Türkiye'yi Seçtim Çünkü..."

Karutasu, Rumen basınına yaptığı açıklamada Türkiye'yi seçme nedenini şu şekilde ifade etti: “Türkiye'yi seçtim çünkü insana her gün böyle fırsatlar sunulmuyor. Ayrıca, Türkiye'nin Romanya'dan çok daha fazla yarışmaya erişimi var. Romanya her zaman kalbimde kalacak. Romanya benim doğup büyüdüğüm ülke."

Ocak 2024'ten İtibaren Milli Formayı Giyecek

Aleksia Karutasu'nun Ay-Yıldızlı formayı giyme zamanı merak ediliyordu. Ajansspor'un haberine göre, Karutasu Ocak 2024'ten itibaren Milli takımın formasını giyebilecek.

Genç Yetenekten Büyük Başarılar

2003 doğumlu Karutasu, henüz 13 yaşındayken Romanya Ulusal Ligi’nde ilk maçına çıktı. Romanya U18 Milli Takımı’nda dikkat çeken performansının ardından VakıfBank Spor Kulübü'nden teklif aldı. Profesyonel kariyerine Romanyalı takım CSM Bükreş’te başlayan Karutasu, Romanya Milli Takımı’nda da önemli başarılar elde etti. Son olarak VakıfBank – Beşiktaş Ayos maçında 25 sayı, 3 blok ve 2 ACE kaydetti.