Gündem Özel

Kestane aramaya çıktı, 17 kiloluk mantar buldu

Sinop’un Erfelek ilçesinde kestane toplamak için ormana giden Mustafa Yeşil, ağaç kökünde büyük bir mantar gördü. Mantarı kesip eve getiren Yeşil, pazarda satışa sundu. Mantarın adının ‘kara mantar’ olduğu ve nadir görülen bir tür olduğu öğrenildi.

Abone Ol

Erfelek ilçesine bağlı Meydan köyünde yaşayan Mustafa Yeşil, geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda kestane toplamaya çıktı. Kestane ağacının yanına gittiğinde ağacın kökünde duran dev mantarları fark eden Yeşil, hayretler içinde kaldı. Hayatında hiç bu kadar büyük mantar görmediğini söyleyen Yeşil, mantarları ağacın kökünden keserek eve götürdü.

PAZARDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eve getirdiği mantarları tartan Yeşil, en büyük mantarın 17 kilo, toplamda ise 35 kilo geldiğini gördü. Araştırma yapan Yeşil, mantarın adının ‘kara mantar’ olduğunu ve nadir görülen bir tür olduğunu öğrendi. Kara mantarın bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde tehlikeli enfeksiyonlara yol açabileceği belirtildi12. Yeşil, bulduğu mantarları pazarda satışa sundu ve kilosunu 80 liradan sattı. Vatandaşların mantara yoğun ilgi gösterdiği görüldü.