Gündem Özel

İsrail’in ikinci cephesi ABD ve İran'ı da çatışmalara dahil eder uyarısı

ABD merkezli New York Times gazetesi, ABD'li yetkililerin İsrail'i Hizbullah ile çatışmaya girmemeleri konusunda uyardığını bildirdi. Gazeteye göre, Biden yönetimi, İsrail'in iki cepheli bir savaşta zorlanacağını ve böyle bir çatışmanın hem ABD'yi hem de İran'ı içine çekebileceği endişesini taşıyor.

Abone Ol

İsrail-Hamas savaşı 15. gününde devam ederken, İsrail-Lübnan sınırında tansiyon hiç olmadığı kadar yükselmiş durumda. Hizbullah'ın tehditlerinin artmasıyla birlikte, İsrail bölgedeki vatandaşlarını tahliye etmek zorunda kaldı. İsrail dün gece Lübnan'ın güneyinden gelen tanksavar ateşi sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini ve üç askerin yaralandığını açıkladı.

İsrail medyası, Kuzey sınırının her an 'yeni bir cepheye dönüşebileceği' uyarısında bulunurken, New York Times gazetesi ise ABD'li yetkililerin asıl endişesinin Hizbullah olduğunu öne sürdü. Gazeteye göre, Biden yönetimi İsrail'e, Hizbullah'a saldırmamaları için çağrıda bulundu ve böyle bir savaşın engellenmesi gerektiğini vurguladı. Hürriyet’in konuyla ilgili haberinde yer alan New York Times'ın analizine göre, ABD'li yetkililer İsrail'in iki cepheli bir savaşta zorlanacağını ve böyle bir çatışmanın hem ABD'yi hem de İran'ı içine çekebileceği konusunda ciddi bir endişe taşıyor. ABD'nin ayrıca Hizbullah'ı kontrol altına almak için çaba sarf ettiği ve Orta Doğu'daki müttefikleriyle işbirliği yaparak İsrail-Hizbullah savaşının önlenebilmesi için destek aradığı belirtildi.