Gündem Özel

İsrail Gazze'ye insani yardımın geçişine engel oluyor!

Mısır Dışişleri Bakanı, Gazze'deki insani yardımların İsrail tarafından geçişini zorlaştırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.

Abone Ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen bir toplantının ardından Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin meselesiyle ilgili olarak ülkesinin her türlü tasfiye girişimini reddettiğini vurguladı.

Şukri, Gazze Şeridi'ndeki gerginliği kontrol altına alma amacıyla Mısır'ın çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

İnsani yardımlar beklemede

Mısır Kızılayının Kuzey Sina Müdürü Halid Zayid, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlamak amacıyla Ariş kentinden Refah Sınır Kapısı'na yardım tırlarının sevk edilmeye başlandığını açıkladı.

Aynı zamanda, Türkiye, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yardım malzemeleri de El-Ariş Uluslararası Havalimanı'na ulaştırıldı.

Uluslararası hukuk ihlali

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, insani yardımların Gazze'ye geçişi konusunda İsrail'in zorluk çıkardığını belirterek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti.

Fransız Bakan Catherine Colonna da Gazze'deki durumun tehlikeli boyutlara ulaştığını ve tüm bölgenin güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Fransa, Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına 10 milyon euro tahsis ettiğini belirtirken, Gazze'deki sivillerin korunması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.