Gündem Özel

İsrail basını diplomatların geri çekilme kararını Türkiye’den öğrendi!

İsrail’in, Türkiye’nin de dahil olduğu bölgelerden tüm diplomatlarını geri çağırdığı Türk gazeteciler arasında dillendirilmiş ve konu basına da yansıyıp haber olmuştu.

Abone Ol

MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

‘Bağımsız gazeteciler’ olarak kendini tanımlayan İsrail’in yayın kuruluşlarından The Times of İsrael, Tel Aviv yönetiminin diplomatlarını çağırdığını Türkiye’yi kaynak göstererek duyurdu.

Her ne kadar bağımsız olarak yayın yaptıklarını söyleseler de ‘taraf’ tutan The Times of İsrael söz konusu haberinde şu başlığı kullandı:

“Türkiye, savaşın ortasında güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail'in diplomatlarını geri çektiğini söyledi”

1 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşen saldırı girişiminin fotoğrafını diplomatların geri çekilme haberinde görsel olarak kullanan The Times of İsrael altına da şunu yazdı:

“1 Ekim 2023'te Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının ardından Emniyet Özel Harekât ekipleri İçişleri Bakanlığı yakınındaki bölgede güvenlik önlemi aldı.”

Medya kuruluşun söz konusu haberinde ise şu ifadeler yer aldı:

İki Türk yetkiliye göre İsrail, güvenlik endişeleri nedeniyle Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti.

Geri çekme kararı, İsrail'in Türkiye'deki diplomatik misyonları önünde gerçekleşen bir dizi protesto ve bazı protestocuların büyükelçinin Ankara'daki ikametgahına ve İstanbul'daki konsolosluğun bulunduğu binaya saldırmaya çalışmasının ardından geldi.

Yetkililer, aralarında Büyükelçi Irit Lillian'ın da bulunduğu diplomatların Türkiye'yi çoktan terk ettiğini söylüyor. Diplomatların güvenlik endişelerini geride bıraktığını ve geri çekilmelerinin siyasi olmadığı konusunda ısrar ediyorlar.

İbrani basınında çıkan haberlere göre Ürdün, Fas ve Bahreyn'deki İsrailli diplomatlar da benzer kaygıları geride bıraktı.

İsrail bu haftanın başlarında misilleme saldırılarına ilişkin endişeler nedeniyle vatandaşlarına Türkiye'yi terk etmeleri yönünde çağrıda bulunan bir uyarı yayınladı.

İsrail, büyükelçi dahil tüm diplomatlarını Türkiye'den geri çekiyor! İsrail, büyükelçi dahil tüm diplomatlarını Türkiye'den geri çekiyor!