Gündem Özel

İkitelli’deki Sel Felaketinde 8 Katlı Bina Tahliye Edildi

Abone Ol

İkitelli, Sakarya caddesinde dün gece yaşanan şiddetli yağış sonucu dere taştı ve 8 katlı bir apartmanın bodrum katı sulara gömüldü. Binanın giriş katındaki dairenin duvarları çökerken, içeride mahsur kalan Türkmen aile komşularının yardımıyla kurtarıldı. Binada oturanlar, yalnızca en önemli eşyalarını alabildiler ve sokakta kalmak zorunda kaldılar. Apartman, zeminin kayması riskine karşı güvenlik önlemi olarak tahliye edildi. Sel felaketinin görüntüleri ise vatandaşların cep telefonlarına yansıdı.

Apartmanın 1’inci katında oturan Şehzade Kurbanov, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evimiz sular altında kaldı, her şeyimiz gitti. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kiralık ev arıyoruz ama çok pahalı. 6 kişi burada yaşıyorduk, kimse bize yardım etmiyor. Sel olduğunu duyunca koştum eve geldim. Gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Böyle bir şey olabilir mi diye düşündüm. İnanamadım.”

Binanın 5’inci katında oturan Çetin Aydoğdu ise şunları söyledi: “Dün gece yağmur başladı, sonra sel oldu. Dere taşınca binamız zarar gördü. Biz 5’inci katta oturuyorduk, aşağı indik yardım etmeye. Birinci kattaki dairenin duvarları çökmüştü, içeride 4 kişi vardı. Onları çıkardık, çok şükür kimse ölmedi ya da yaralanmadı.” Aydoğdu, su seviyesinin göğsüne kadar geldiğini ve binanın boşaltıldığını da belirtti.

Sel felaketinin ardından binanın durumunun ne olacağı ise henüz belli değil.