Gündem Özel

Evlerinizi turizm amaçlı açacaklar dikkat! Binaların girişine asılacak

TBMM Genel Kurulu'nda, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeren "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Abone Ol

Milletvekilleri, değişiklik önergeleri hakkında görüş alıyor. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, konutların kiralanmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alınması gerektiğini ve verilecek plaketin binaların girişine asılacağını hatırlatarak, plaket verilmesinin idarenin takdirine bırakıldığını ifade etti. Akay, plaketi almanın şartlarının belirlenmesi gerektiğini belirterek, normal konutlarda tüm maliklerin izninin alınmasının düzenlendiğini ancak lüks konutlarda bu şartın aranmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ise teklifin özensiz hazırlandığını iddia etti. Teklifin, güvenlik açısından doğru bir karar olduğunu dile getiren Uz, "Konutların turizm amaçlı kiralanmasında apartman dairelerinde kat maliklerinin rızası alınırken, aynı şekilde villalarla ilgili de aynı şeyin yapılması elzemdir çünkü bu yasa küçük işletmeleri bitiren, belki 3-5 yılda tatil imkanı olan asgari ücretlinin, emeklinin apartman dairesini kiralayarak tatil yapma umudunu yok eden bir yasadır."dedi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise teklifte kayıt dışılığın önlenmesine ilişkin düzenlemelerin yer aldığını ifade etti. Kanun teklifinin emeklilere ilişkin düzenlemeyi de içerdiğini hatırlatan Küçük, teklifi desteklediklerini belirtti. Emeklilere verilen 5 bin liraKüçük, ayrıca emeklilerin sosyal ve ekonomik refahını artıracak tüm düzenlemelere MHP olarak desteklerini sürdüreceklerini de belirtti.