Gündem Özel

Emlak dolandırıcılarına dikkat: Evi görmeden ödeme yapmayın!

Deprem bölgesinde konut arayışının artması, emlak dolandırıcılarının işine yaradı. İnternet sitelerindeki kiralık ev ilanlarını kopyalayarak, vatandaşları mağdur eden fırsatçılar, yarı fiyatına sahte ilanlar veriyor. Emlak uzmanları, vatandaşları yüz yüze görüşmeden para ödememeleri konusunda uyardı.

Abone Ol

Kentlerde kiralık ve satılık ev bulmak zorlaştı. Bazı illerde ev kiraları 20 bin TL’ye kadar yükseldi. Bu durum, dolandırıcıların iştahını kabarttı.

Zor durumda kalan kişilerin durumundan faydalanan fırsatçılar, internet sitelerindeki kiralık ev ilanlarını kopyalayıp ilana koyup dolandırıcılık yapmaya başladı. Artan fiyatların altında rakam vererek, cazip fiyatlarla tuzaklarına düşürüyor.

ÖDEME YAPMADAN ÖNCE EVİ GÖRÜN

Bu aşamada devreye giren emlakçılar, vatandaşları kiralamalarda birebir görüşmelerini tavsiye ederek, şöyle uyardı:

Sosyal medyada yarı fiyatından sahte kiralık ilanları veriliyor. Bu ilanlar karşısında da ibanlarına para istiyorlar. Bu yöntemle vatandaşlarımız dolandırılıyor. Vatandaşlarımız ev sahibi ya da emlakçı ile yüz yüze gelmeden, evi görmeden kesinlikle bir ödeme yapmasın. Kapora vermesinler.

ŞİKAYET EDİN

Uzmanlar ayrıca böyle bir durumdan şüphelendiklerinde, hemen polis merkezlerine, savcılığa, emlak odalarına, ticaret il müdürlüklerine müracaat edip şikayette bulunulmasını önerdi.