Gündem Özel

Denizde boğulmak üzere olan ayıyı balıkçılar kurtardı

Giresun’un Keşap ilçesinde denize giren yavru bir ayı, balıkçıların yardımıyla kurtarıldı. Ayının sağlık durumunun iyi olduğu ve doğaya salınacağı belirtildi.

Loading...

Abone Ol

Keşap ilçesi açıklarında ava çıkmak için hazırlanan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 250-300 metre uzakta yüzen bir ayı fark ettiler. Ayının yorulduğunu ve boğulma tehlikesi geçirdiğini anlayan balıkçılar, tekneleriyle ayının yanına gittiler. Ağ kepçe ile yakaladıkları ayıyı tekneye alarak kıyıya getirdiler.

AYININ SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Balıkçıların ihbarı üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü görevlileri, ayının sağlık kontrollerini yaptılar. Ayının 8-9 aylık olduğu ve herhangi bir yarasının olmadığı tespit edildi. Görevliler, ayının daha yüksek kesimlere götürülerek doğaya salınacağını söylediler.

BALIKÇILARDAN AYININ KURTARILMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Denize açılıp ayıyı kurtaran balıkçılardan Mustafa Demir, yaşadıkları olay hakkında konuştu. Demir, “Biz limandayken arkadaşlar aradı, ayının bize doğru geldiğini söylediler, biz önce göremedik, sonradan denizde olduğunu gördük, Sahil Güvenlik ekiplerini aradık, bize beklememizi söylediler. Hayvan yorulur boğulur diye yardımcı olmak için denize açıldık. Kendi çabalarımızda biraz uğraştıktan sonra tekneye aldık” dedi. Demir, ayının denizde küçük göründüğünü ancak tekneye çıkardıklarında daha büyük olduğunu fark ettiklerini ve hayvanın can havliyle saldırganlaştığını da belirtti. Demir, “Daha önce denizde domuz olduğunu görmüştük ama ayıyı ilk defa gördük. Merak edip limana gelen çok insan oldu, tehlike olmaması için yanaştırmadılar, ardından yetkililer araca koyup götürdüler” diye konuştu.