Gündem Özel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gazetecilerin o talebine olumlu yanıt: Değerlendireceğiz

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin yeşil pasaport talebine olumlu yanıt verdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya geldi. Görüşmede, gazetecilerin yurt dışı görevlerinde yaşadıkları pasaport sorununun çözümü için yeşil pasaport talepleri gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Yeşil pasaport nedir?

Yeşil pasaport, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen özel bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahipleri, vize muafiyeti olan ülkelere vizesiz seyahat edebilirler. Bu pasaport, belirli kriterleri taşıyan kamu görevlilerine, milletvekillerine, emekli milletvekillerine, belediye başkanlarına, emekli belediye başkanlarına, gazetecilere ve aile fertlerine verilmektedir.

Gazetecilerin yeşil pasaport talebi nasıl ortaya çıktı?

Gazeteciler, mesleklerini icra ederken yurt dışında yaşanan gelişmeleri yerinde takip etmek isterler. Ancak, son yıllarda artan vize engelleri nedeniyle bu işi yapmakta zorlanırlar. Özellikle, Ukrayna ve Filistin’de yaşanan savaşlar, gazetecilerin yeşil pasaporta olan ihtiyacını bir kez daha gündeme getirdi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerinde, 4 bin civarında meslektaşlarının yeşil pasaport talep ettiğini belirtti. Burhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm sorunlarımızı çözen bir lider. Bu konuda da bizlere destek olacağına inanıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı ne oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin yeşil pasaport talebini sıcak bir şekilde karşıladı. Konuyu yetkili arkadaşlarıyla değerlendireceklerini söyledi. Gazetecilerin talebinde, 5 yıl basın kartı taşımış olanlara yeşil pasaport verilmesi önerisi yer alıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerle yaptığı görüşmede, ayrıca uluslararası gündeme dair konuları da değerlendirdi. BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı, NATO Genel Sekreteri, İsrail Başbakanı, Yunanistan Başbakanı ve diğer liderlerle yaptığı görüşmeleri anlattı. Türkevi’nin dünya liderleriyle görüşmelere ev sahipliği yaptığını belirtti.