Gündem Özel

Borsa İstanbul'dan 5 hisseye flaş yasak!

Borsa İstanbul, 10 gün önce halka arzı gerçekleşen ve fiyatı sürekli artan Dofer Yapı ve dört hisse için önemli bir karar aldı. Bu hisselerde açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

Abone Ol

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, bu hisselerde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında yasaklama kararı alındığını duyurdu. VBTS, hisselerde aşırı dalgalanma olması durumunda devreye giren bir sistemdir.

YASAKLAMANIN SÜRESİ VE KAPSAMI

Açıklamada, Dofer Yapı ve ATEKS.E, BAKAB.E, FORMT.E, MRGYO.E hisselerinde 23/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi. Ayrıca, bu hisselerin işlem gördüğü pazarın veya platformun işlem kurallarından bağımsız olarak VBTS tedbirlerinin uygulanacağı vurgulandı.

SPK’NIN GENEL AÇIĞA SATIŞ YASAĞI

Açıklamada, ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemlerinin yasaklandığı hatırlatıldı. Bu karar, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle alınmıştı.