Güneş Sistemi'ndeki gök cisimlerinin iç bileşenlerini anlamak için sismik veriler en etkili araçlardan biri olarak kullanılıyor. Depremlerin neden olduğu akustik dalgalar, bir gezegenin veya Ay'ın içindeki malzemenin özelliklerini incelemek için kullanılıyor.
Trthaber'in haberine göre: Ay hakkındaki bilgilerimiz sınırlı olsa da, Apollo misyonları sırasında elde edilen sismik veriler mevcut. Ancak bu veriler, iç çekirdeğin durumu gibi ayrıntılı bilgilere ulaşmak için yetersiz kalıyor.
Bu nedenle, Briaud ve ekibi, Ay ile ilgili farklı özelliklerin verilerini topladılar ve bu verileri kullanarak farklı iç çekirdek modelleri oluşturdu. Bu modelleri karşılaştırarak en uygun olanını belirlendi.
Araştırmaları sonucunda ilginç bulgular elde edildi. Öncelikle, Ay'ın iç yapısı hakkındaki en iyi modele göre, Ay mantosunun derinliklerinde aktif devrilmelerin yaşandığını gösterdi. Bu, Ay'ın içinde daha yoğun malzemenin merkeze doğru hareket ettiği ve daha az yoğun olan malzemenin yukarı doğru yükseldiği anlamına geliyor. Bu tür bir aktivite, Ay'ın volkanik bölgelerindeki belirli elementlerin varlığını açıklamak için önerilmişti.
Ayrıca, Ay'ın iç çekirdeğinin, dış çekirdeği ve katı iç çekirdeğiyle Dünya'nınkinden çok benzer olduğunu bulundu. Modellemelere göre, dış çekirdeğin yarıçapı yaklaşık 362 kilometre ve iç çekirdeğin yarıçapı yaklaşık 258 kilometre. Bu, Ay'ın toplam yarıçapının yaklaşık %15'ine denk geliyor.
Sonuç olarak, iç çekirdeğin yoğunluğunun demire çok benzer olduğunu keşfettiler, yaklaşık olarak metreküp başına 7.822 kilogram. Bu, Ay'ın iç yapısının doğasını daha iyi anlamamıza katkı sağlayacak önemli bir bilgi olarak kabul ediliyor..