Gündem Özel

Bakan duyurdu: 1 Kasım'da başlıyor!... O araçlar piyasanın çok altında satılacak, kapış kapış gidecek!

Bakan Tunç tarafından duyurulan habere göre, yedieminlerde çürüyen hacizli malların tasfiyesine yönelik yeni uygulama 1 Kasım'da başlayacak. Buna göre, hacizli araçlar internet üzerinden ihale ile satılacak.

Abone Ol

Hacizli Araçlar İnternetten SatılacakAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerde çürüyen hacizli malların tasfiyesine yönelik yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurdu. Buna göre, hacizli araçlar 1 Kasım’dan itibaren internet üzerinden ihale yöntemiyle satılacak. Bu sayede hem kamu hem de tarafların menfaatleri korunacak.

Hacizli Araç Satışının Şartları Nelerdir?

Hacizli araç satışında şartlar şöyle belirlendi:

  • Muhafaza tedbirine hukuken gerek kalmamış malların ilk olarak borçlu, borçlu almadığı takdirde ise rehin hakkı sahibine imkân tanınacak.

  • Mallar, tüm tarafların hakları korunarak elektronik satış ortamında yani internet üzerinden ihale yöntemi ile satışa sunulacak.
  • Belirlenen yöntemlerle de alıcı bulmayan malların MKE A.Ş.’ye mülkiyet devri yapılarak, devir bedeli hak sahiplerine ödenecek.
  • Mülkiyet devri yapılamayan mallar ise Türk Kızılay Derneği’ne bedelsiz olarak devredilecek.

Hacizli Araç Almak Avantajlı mı?

Hacizli araç almak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, hacizli araçların piyasa fiyatının altında olabileceğini ancak bunun göreceli olduğunu söyledi. Ertemel, hacizli araçların değişen/boya bilgileri, mekanik veya elektronik arızaları gibi detaylarının bilinmediğini belirterek, bu kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti.