Gündem Özel

Alzheimer hastalığını önleyen o besin sonunda bulundu!

Çeşitli ülkelerde yapılan çalışmalar neticesinde, düzenli olarak haftada iki kez tüketildiğinde alzheimer'ı yavaşlatan besin bulundu. İşte o çalışmalar ve keşfedilen mucizevi besin...

Abone Ol

Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olabilecek o besin bulundu!

3 ÜLKEDE ÇALIŞMA YAPILDI

Amerikan Geriatri Derneği Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, düzenli mantar tüketiminin demans riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Japonya'da yapılan bir çalışmada, 65 yaş ve üzeri 13.230 kişi üzerinde yapılan araştırmada, haftada bir veya daha fazla mantar tüketen bireylerde demans riskinin, haftada daha az tüketenlere göre daha düşük olduğu tespit edildi.

UMUT VERİCİ

Ayrıca, Singapur'da yapılan bir başka araştırma, haftada en az iki 'standart porsiyon' mantar yiyen kişilerin, gerilemiş beyin fonksiyonu olasılığının yüzde 50 daha az olduğunu gösterdi.

Bu çalışmalar, düzenli mantar tüketiminin Alzheimer riskini azaltabileceği ve zihinsel sağlığı koruyabileceği konusunda umut veriyor.

ALZHEİMER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Alzheimer hastalığı, dil zorlukları, anlama kapasitesinde düşüş, hafıza kaybı, düşünme hızında yavaşlama, zihinsel keskinlik kaybı ve hareket kısıtlamaları gibi semptomlarla kendini gösterir.