Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi ve Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı tarafından "Ahilik Kültürünün Günümüzde Yansımaları" paneli düzenlendi.
Diyarbakır’daki panelde, ahilik kültürüne bağlı nesiller yetiştirmenin önemi vurgulandı ve Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı tarafından Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç'a Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.
Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Burtan Doğan da, ahilik tarihinden bahsederek, ahiliğin geçmişinin 13. yüzyıla kadar uzandığını belirtti.
Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, bilim yuvası olan araştırma ve inovasyona her daim önem veren üniversitede en önemli görevin ahilik kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek olduğunu kaydetti.
Vali Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un eşi Öğretim Görevlisi Meral Karakoç, kurum müdürleri, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldığı paneldeki konuşmaların sonunda Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı tarafından Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi.
Yapılan etkinlikler sonrası Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’na Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Vakıf adına teşekkür plaketini alan Genel Başkan Yardımcısı Duran Demirbaş, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç'a yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Gayelerinin ehl-i sınai piri (sanayici) olan Ahi Evran’a yakışır bir şekilde ahilik kurumunun anayasada yer almasını sağlamak olduğunu ifade eden Demirbaş, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın adının Ahilik Haftası olarak değiştirilmesi için ilgili bakanlıkla görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Çünkü Ahi Evran-ı Veli esnaf değil sanayici ve debbağdır.”