Gündem Özel

66 il için kırmızı alarm! Meteoroloji net uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 66 şehri sarı ve turuncu kodlarla uyararak dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmelerine göre, Doğu Anadolu'nun doğusundan Doğu Karadeniz dışındaki bölgelerde bugün yağış bekleniyor. Meteoroloji tarafından sarı ve turuncu kodlarla uyarılan iller şunlar...

Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa, Denizli, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Konya, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Elazığ için turuncu, Artvin, Malataya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay, Edirne, Ordu, Samsun, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Ankara, Düzce, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale için sarı uyarı yapıldı.

Yoğun yağışlar Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kısımları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Samsun çevresinde kuvvetli, hatta Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olabilir. Bu durum, ani sel, yerel su baskınları ve taşkın risklerini beraberinde getirebilir. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı, gerekli önlemleri almalıdır.

Ayrıca, kuvvetli rüzgarlarla ilgili uyarı da yapıldı. Marmara ve Ege'de fırtına, Akdeniz'in iç ve batı bölgeleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Bazı bölgelerde hızı 70-90 km/saat arasında olacak bu rüzgarlar, yer yer 80-100 km/saat hızında tam fırtına şeklinde esecek. Bu durumda çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve gaz zehirlenmeleri gibi riskler artabilir.