2025 Kia EV6, yeni LED far tasarımıyla daha agresif bir görünüme kavuştu. Ancak arka tasarımda herhangi bir değişiklik yapılmadı ve bagaj kapağını boydan boya kaplayan LED bar korunmaya devam ediyor. Gövdeye gömülü kapı kolları da değişmeyen tasarım detayları arasında.

İç Mekanda Parmak İzi Okuyucu Sensör Devrimi

Aracın iç kısmında ise ufak ancak önemli değişiklikler göze çarpıyor. 12.3 inç boyutundaki tam dijital gösterge ekranı ve bilgi-eğlence ekranı korunurken, direksiyon üzerindeki Kia logosu artık merkezde yer almıyor. En dikkat çekici yenilik ise parmak izi okuyucu sensörü. Bu sensör sayesinde sürücüler, araçlarını parmak izleriyle çalıştırabilecekler.

Kiaev6

Daha Büyük Batarya, Daha Uzun Menzil

Kia, 2025 EV6'nın kaput altında da bazı iyileştirmeler yaptı. RWD versiyonu 225 hp, AWD versiyonu ise 320 hp güç üretmeye devam ederken, batarya kapasitesi 77,4 kWh'den 84 kWh'e yükseltildi. Bu sayede Güney Kore'de yapılan testlere göre aracın menzili 500 kilometreye yaklaştı.

Fiyat ve Çıkış Tarihi Henüz Belli Değil

Kia, 2025 model EV6'nın fiyat ve çıkış tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak mevcut modelin Türkiye'de 1.920.000 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığını göz önünde bulundurarak, yeni modelin daha ucuz olmasını beklemek pek mümkün değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ