Otomobil

Volvo Elektrikli EM90 minivanını tanıttı

Çin'de bir aracın satışa sunulabilmesi için önce MIIT tarafından onaylanması gerekiyor. Gelecek modellerin MIIT'teki onay süreçlerinde, aracın tasarımı genellikle lansman öncesinde kamuoyuyla paylaşılıyor.

Abone Ol

Bu sefer de Volvo'nun ilk minivan modeli olan EM90, aynı sürece tabi tutuldu ve MIIT'in web sitesinde aracın dış tasarımını gösteren birkaç resim yayınlandı.

Görünüşe göre, bu elektrikli minivan, Zeekr 009 modeliyle büyük benzerlikler taşıyor, çünkü tüm sütunlar, yan aynalar, kapı kolları ve çamurluk kameralarının konumu aynı. Ancak EM90, diğer Volvo modelleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış yeni bir ön yüze ve farklı farlara sahip.

Parlak ızgaranın yerine, aracın rengine uygun küçük kesiklerle donatılmış bir panel tercih edilmiş gibi görünüyor. Bu panelin ışıklarla aydınlatılacağı düşünülüyor.

Rakip modellerin içten yanmalı motorlara sahip olduğu bir dönemde, EM90 MIIT'in web sitesinde 200 kilovatlık 268 beygir gücünde bir elektrik motoruyla gelecek şekilde listelenmiş. Ancak, Zeekr 009 modelinde çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemiyle 536 beygir gücünde bir versiyon da bulunuyor. Bu güçlü versiyon, 0'dan 100 km/s hıza sadece dört buçuk saniyede ulaşabiliyor.

Batarya kapasitesi belirtilmemiş olsa da, Zeekr 009 modelinde Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) tarafından üretilen lityum-nikel-manganez-kobalt piller kullanılıyor. 140 kWh'lik batarya, CLTC temel alınarak 822 kilometre menzil sunabiliyor. Ayrıca, daha küçük bir 116 kWh'lik pil ile 702 kilometre menzil sağlanabiliyor.