MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı belli oldu

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko ülkenin doğusunda Harkov’da, Rusya'nın 5 Ekim Perşembe günü Kupiansk yakınlarındaki Haroza köyünde bir bakkalı hedef alan saldırısında en az 50 kişinin öldüğünü açıkladı.

Harkov bölgesi askeri idaresi başkanı Oleh Syniehubov'a, yerel saatle öğleden sonra 13.00'ten kısa bir süre sonra, Rus güçleri Kupiansk bölgesindeki Haroza köyündeki bir kafe ve bakkalı bombaladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Kurtarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar aralarında 6 yaşında bir erkek çocuğunun da bulunduğu 48 kişinin cesedi enkazdan çıkarıldı. 1'i çocuk 6 kişi yaralandı. Doktorlar gerekli müdahaleyi yapıyor. Olay yerinde kurtarma çalışmaları sürüyor."

rusya-iskender-fuzesi-ile-vurdu

CNN’in haberine göre söz konusu bombalama, 2022'de savaşın başlarında Kramatorsk tren istasyonuna düzenlenen saldırıdan bu yana Ukrayna'nın sivil halkına yönelik en ölümcül saldırı.

İspanya'yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıyı “Bariz bir şekilde vahşi bir Rus suçu, sıradan bir bakkal dükkanına roket saldırısı, tamamen kasıtlı bir terör saldırısı” olarak değerlendirerek şu ifadelere kullandı:

"Rus terörü durdurulmalı. Rusya'nın yaptırımları aşmasına yardım eden herkes suçludur. Halen Rusya'yı destekleyen herkes kötülüğü destekliyor. Rusya'nın bu ve benzeri terör saldırılarına tek bir şey için ihtiyacı var: Soykırım saldırganlığını tüm dünya için yeni normal haline getirmek.”

Saldırıda hangi silahın kullanıldığı net olarak belli olmasa da, Ukraynalı yetkililer bu yönde tahminler yürütüyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko’a göre saldırı İskender füzeleriyle gerçekleşti:

“İlk bulgulara göre İskender füzesiyle vuruldu.”

İSKENDER FÜZESİ NEDİR

İskender füzesi konfigürasyona bağlı olarak 500 ila 700 kilogram arasında savaş başlığı taşıyan, nispeten kısa menzilli balistik füze.

ABD-Meksika sınırında aylık rekor: 50 bin Venezuela vatandaşı geçiş yaptı! ABD-Meksika sınırında aylık rekor: 50 bin Venezuela vatandaşı geçiş yaptı!

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)